Mama Gastron kotiinpaluu, aasialainen slaw ja porsaan kyljykset

sunnuntaina, helmikuuta 07, 2016


Vihdoin ja viimein tämä muutaman kuukauden hiljaiselon kokenut blogi herää taas henkiin. Jee! Blogin seuraajat toki tietävät, että oikeasti Mama Gastro ei ole mitään taukoa pitänyt, vaan tässä välissä blogi oli Kodin Kuvalehden sivuilla, mutta nyt olen taas palanut vanhaan osoitteeseen. Blogin ulkonäkö on hieman muuttunut ja varmasti pieniä viilauksia tulee tehtyä jatkossakin sen mukaan kun kehitän hieman olemattomia koodaustaitojani. Joka tapauksessa, nyt intoa täynnä yritän taas aktivoitua keittiössä, se puoli kun on viime aikoina jäänyt kaikessa hässäkässä vähemmälle huomiolle. Joten tervetuloa kaikki vanhat ja uudet lukijat seuramaan blogia sen kotiosoitteessa ja sosiaalisissa medioissa. Jokainen teidän kommentti ja palaute antavat enemmän, kun pystytte kuvittelemaan. Niiden jälkeen taas jaksaa kehittää ja kokeilla kaikenlaista mikä toivottavasti maistuisi teillekin.  Joten kiitän teistä niistä jo etukäteen!

Reseptiksi valitsin tosi yksinkertaisen, mutta erittäin herkullisen aterian aasialaisella vivahteella. Mehevien paistettujen possukyljysten kanssa tarjottava annoksen tähti on thaimaalaisittain maustettu kaalisalaatti, jota olisin voinut syödä, vaikka koko kulhollisen sellaisenaan. Isona plussana se, että salaatti on valmistettu täysin ilman rasvaa. Raikas, kevyt mutta kuitenkin mielettömän kevyt ateria syntyy muutamassa minuutissa, niinpä se sopii täydellisesti myös arkeen.  


Aasialainen slaw ja porsaan kyljykset

n. 250 g valkokaalia ohuina suikaleina            
n. 250 g punakaalia ohuina suikaleina
1 porkkana ohuina tikkuina tai raastettuna
1 punasipuli ohuina viipaleina
3 kaffirlimetinlehtiä ohuina suikaleina
 yhden ruukun korianterilehdet

Kastike

0,5 dl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
2 rkl soijakastiketta
2 rkl limenmehua
2 rkl kalakastiketta
2 punaista chiliä hienonnettuna, siemenet poistettuna


4 porsaankyljystä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl hunajaa
2 rkl öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria

  • Yhdistä kaalit, porkkana, sipuli ja kaffirlimetinlehdet isossa kulhossa ja purista minuutin verran käsin, niin että kaalista tulee pehmeä ja mehevä. Lisää joukkoon korianterilehdet. Sekoita kaikki kastikeainekset keskenään ja lisää salaattiin. Sekoita hyvin, tarkista maku ja anna hieman maustua.

  • Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla ja valele öljyllä. Lämmitä pannu ja lisää kyljykset. Paista lihaa pari minuuttia per puoli ja pienennä lämpö. Sekoita soijakastike ja hunaja keskenään ja valele kyljykset seoksella välillä kääntäen. Paista kunnes liha on kypsä ja hieman karamellisoinut. Tarjoa kaalisalaatin kera. 

You Might Also Like

6 kommenttia

Instagram