Mama Gastron kotiinpaluu, aasialainen slaw ja porsaan kyljykset
sunnuntai, helmikuuta 07, 2016
Vihdoin
ja viimein tämä muutaman kuukauden hiljaiselon kokenut blogi herää taas
henkiin. Jee! Blogin seuraajat toki tietävät, että oikeasti Mama Gastro ei ole
mitään taukoa pitänyt, vaan tässä välissä blogi oli Kodin Kuvalehden sivuilla,
mutta nyt olen taas palanut vanhaan osoitteeseen. Blogin ulkonäkö on hieman
muuttunut ja varmasti pieniä viilauksia tulee tehtyä jatkossakin sen mukaan kun
kehitän hieman olemattomia koodaustaitojani. Joka tapauksessa, nyt intoa täynnä
yritän taas aktivoitua keittiössä, se puoli kun on viime aikoina jäänyt kaikessa
hässäkässä vähemmälle huomiolle. Joten tervetuloa kaikki vanhat ja uudet
lukijat seuramaan blogia sen kotiosoitteessa ja sosiaalisissa medioissa.
Jokainen teidän kommentti ja palaute antavat enemmän, kun pystytte
kuvittelemaan. Niiden jälkeen taas jaksaa kehittää ja kokeilla kaikenlaista mikä
toivottavasti maistuisi teillekin. Joten
kiitän teistä niistä jo etukäteen!
Reseptiksi
valitsin tosi yksinkertaisen, mutta erittäin herkullisen aterian aasialaisella
vivahteella. Mehevien paistettujen possukyljysten kanssa tarjottava annoksen
tähti on thaimaalaisittain maustettu kaalisalaatti, jota olisin voinut syödä,
vaikka koko kulhollisen sellaisenaan. Isona plussana se, että salaatti on
valmistettu täysin ilman rasvaa. Raikas, kevyt mutta kuitenkin mielettömän
kevyt ateria syntyy muutamassa minuutissa, niinpä se sopii täydellisesti myös
arkeen.
Aasialainen slaw ja porsaan kyljykset
n.
250 g valkokaalia ohuina suikaleina
n.
250 g punakaalia ohuina suikaleina
1
porkkana ohuina tikkuina tai raastettuna
1
punasipuli ohuina viipaleina
3
kaffirlimetinlehtiä ohuina suikaleina
yhden ruukun korianterilehdet
Kastike
0,5
dl riisiviinietikkaa
1
rkl sokeria
2
rkl soijakastiketta
2
rkl limenmehua
2
rkl kalakastiketta
2
punaista chiliä hienonnettuna, siemenet poistettuna
4
porsaankyljystä
2
rkl soijakastiketta
1
rkl hunajaa
2
rkl öljyä paistamiseen
suolaa
ja pippuria
- Yhdistä kaalit, porkkana, sipuli ja kaffirlimetinlehdet isossa kulhossa ja purista minuutin verran käsin, niin että kaalista tulee pehmeä ja mehevä. Lisää joukkoon korianterilehdet. Sekoita kaikki kastikeainekset keskenään ja lisää salaattiin. Sekoita hyvin, tarkista maku ja anna hieman maustua.
- Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla ja valele öljyllä. Lämmitä pannu ja lisää kyljykset. Paista lihaa pari minuuttia per puoli ja pienennä lämpö. Sekoita soijakastike ja hunaja keskenään ja valele kyljykset seoksella välillä kääntäen. Paista kunnes liha on kypsä ja hieman karamellisoinut. Tarjoa kaalisalaatin kera.
6 kommenttia
Kiva kun olet täällä taas:)
VastaaPoistaKiitos Jael! Vähän kun kotiin palais ;)
VastaaPoistaOlipa herkullinen kotiinpaluu ;)
VastaaPoistaKiitos Anne! Aloitin suosikki suunasta;)
PoistaWelcome back! Uusi ilme virkistää :)
VastaaPoistaKiitos paljon ;)
Poista