Piri Piri kana

perjantaina, helmikuuta 26, 2016


Savuinen, tulinen, sopivasti etikkainen ja samalla hieman makea. Tämä herkullinen, mehevä Piri-piri kana annos kuuluu perinteisiin portugalilaisiin ruokiin. Sana piri piri viittaa pieniin, enimmäkseen Afrikan alueella kasvaviin chilipalkkoihin, mutta ainakin nettiä selatessa se on kastikkeen valmistuksessa monesti korvattu helpommin saatavilla olevalla, Suomessa yleisesti käytetyllä, isommalla punaisella chilillä.

Tällä kertaa tähän ruokaan perinteisesti kuuluva kokonainen kana vaihtui edullisiin ja helposti valmistettaviin kanankoipiin. Kunnon maustaminen vaatii mielestäni yön yli marinoinnin, mutta toki muutamallakin tunnilla tarvittaessa selviää, varsinkin kun grillattuja koipia voi aina dipata herkulliseen, makua täynnä olevaan kastikkeeseen.

Piri Piri kana

n. 1,5 kg kanankoipia
5 punaista chiliä
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl savupaprikaa
1 laakerinlehti
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl sokeria
1 dl oliiviöljyä
1 dl punaviinietikkaa
suolaa

  • Paahda punaiset chilit kokonaisina 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa varret pois. Leikkaa chilit paloiksi ja siirrä pieneen kattilaan.
  • Lisää kattilaan valkosipulit, laakerinlehti, savupaprika, oregano, sokeri, öljy, etikka ja yksi teelusikallinen suolaa. Kiehauta seos ja keitä pari minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä ja anna kastikkeen jäähtyä. Soseuta kastike tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi.
  • Mausta kana hieman suolalla ja hiero siihen puolet Piri Piri kastikkeesta. Peitä kelmulla ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli.  
  • Levitä koivet uunipellille ja paista 225-250 asteisessa uunissa grillivastuksen alla n. 25 minuuttia välillä kääntäen, kunnes kana on kauniin kullan värinen. Tarjoa koivet jäljelle jääneen kastikkeen kera. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram