Viherpommisalaatti avokadokastikkeella

tiistaina, helmikuuta 23, 2016


En tiedä johtuuko se siitä, että olen viettänyt kolme päivää työmatkalla Italiassa aika tuhdilla pitkän kaavan mukaisella hiilari- ja sokeridieetillä, vai onko tämä alitajuista valmistumista kevääseen, mutta viime aikoina on hirveästi tehnyt mieli erilaisia salaatteja ja varsinkin paljon vihreätä väriä lautaselle. Pari viikkoa sitten hehkutin hyvin onnistunutta lehtikaali-salaattia avokadolla, ja lehtikaali teema sen kun jatkuu, ja tämä resepti on sen eräänlainen muunnelmaa. Tällä kertaa lehtikaalin lisäksi tuli käytettyä myös parsakaalia, ja avokadostakin sain samettisen pehmeän kastikkeen, ja kun sitä ei sekoita salaattiin valmiiksi niin annoksesta tulee hieman näyttävämpi ja taidokkaampi. Kunnon ripaus rapeita paahdettuja siemeniä päälle ja keho ja mieli kiittävät. Meillä tätä syötiin paistetun kalan lisukkeena, ja nehän sopivat hyvin yhteen. 


Viherpommisalaatti avokadokastikkeella

n. 350 g parsakaalia
1 pieni ruukku lehtikaalia
n. 50 g ituja
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 - 1 rkl siiderietikkaa
1 sitruunanmehu
kourallinen hienonnettuja korianterilehtiä
kourallinen hienonnettuja mintunlehtiä
1 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl kurpitsansiemeniä
1 rkl seesamsiemeniä
suolaa ja pippuria

Avokadokastike

2 avokadoa
1 dl creme fraischea tai kermaviiliä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
1 valkosipulinkynsi raastettuna
suolaa

  • Poista parsakaalista varsi ja hienonna kukinnot veitsellä. Leikkaa lehtikaali ohuiksi suikaleiksi. Yhdistä kaalit kulhossa ja pehmennä hieman puristamalla käsin. Lisää joukkoon idut etikka, öljy ja sitruunanmehu. Mausta hieman suolalla ja pippurilla ja sekoita. Lisää joukkoon hienonnetut yrtit ja sekoita.
  • Paahda siemeniä muutama minuutti pannulla.
  • Yhdistä kaikki avokadokastikkeen ainekset ja soseuta sauvasekoittimella pehmeäksi ja hieman kuohkeaksi soseeksi.
  • Annostele lautaselle ensin avokadokastike, lisää salaatti ja ripottele päälle paahdettuja siemeniä.


You Might Also Like

2 kommenttia

Instagram