Viherpommisalaatti avokadokastikkeella
tiistaina, helmikuuta 23, 2016
En
tiedä johtuuko se siitä, että olen viettänyt kolme päivää työmatkalla Italiassa
aika tuhdilla pitkän kaavan mukaisella hiilari- ja sokeridieetillä, vai onko
tämä alitajuista valmistumista kevääseen, mutta viime aikoina on hirveästi
tehnyt mieli erilaisia salaatteja ja varsinkin paljon vihreätä väriä lautaselle.
Pari viikkoa sitten hehkutin hyvin onnistunutta lehtikaali-salaattia
avokadolla, ja lehtikaali teema sen kun jatkuu, ja tämä resepti on sen
eräänlainen muunnelmaa. Tällä kertaa lehtikaalin lisäksi tuli käytettyä myös
parsakaalia, ja avokadostakin sain samettisen pehmeän kastikkeen, ja kun sitä
ei sekoita salaattiin valmiiksi niin annoksesta tulee hieman näyttävämpi ja
taidokkaampi. Kunnon ripaus rapeita paahdettuja siemeniä päälle ja keho ja
mieli kiittävät. Meillä tätä syötiin paistetun kalan lisukkeena, ja nehän
sopivat hyvin yhteen.
Viherpommisalaatti avokadokastikkeella
n.
350 g parsakaalia
1
pieni ruukku lehtikaalia
n.
50 g ituja
0,5
dl oliiviöljyä
0,5
- 1 rkl siiderietikkaa
1
sitruunanmehu
kourallinen
hienonnettuja korianterilehtiä
kourallinen
hienonnettuja mintunlehtiä
1
rkl auringonkukansiemeniä
1
rkl kurpitsansiemeniä
1
rkl seesamsiemeniä
suolaa
ja pippuria
Avokadokastike
2
avokadoa
1
dl creme fraischea tai kermaviiliä
2
rkl oliiviöljyä
1
rkl sitruunanmehua
1
valkosipulinkynsi raastettuna
suolaa
- Poista parsakaalista varsi ja hienonna kukinnot veitsellä. Leikkaa lehtikaali ohuiksi suikaleiksi. Yhdistä kaalit kulhossa ja pehmennä hieman puristamalla käsin. Lisää joukkoon idut etikka, öljy ja sitruunanmehu. Mausta hieman suolalla ja pippurilla ja sekoita. Lisää joukkoon hienonnetut yrtit ja sekoita.
- Paahda siemeniä muutama minuutti pannulla.
- Yhdistä kaikki avokadokastikkeen ainekset ja soseuta sauvasekoittimella pehmeäksi ja hieman kuohkeaksi soseeksi.
- Annostele lautaselle ensin avokadokastike, lisää salaatti ja ripottele päälle paahdettuja siemeniä.
2 kommenttia
Ihanaa vihreää!
VastaaPoistaKroppa kiittää;)
VastaaPoista