Tahmea brysselinkaali
sunnuntai, syyskuuta 21, 2014
En
ole ikinä valmistanut brysselinkaalia, vaikka olenkin monesti sellaista syönyt
ja pidän yleensäkin kaalista kuin kaalista. Nyt kun sitä on ilmestynyt
kauppoihin, etsin vinkkejä aiheesta netistä ja muokkailin ideoista talvisen
makean version. Vaahterasiirapin ja etiikan suhdetta voi ehkä vielä vähän hioa
maun mukaan, mutta minulle maistui näinkin. Pähkinät ovat aivan ehdoton juttu
tässä. Koristelin annosta myös granaattiomenan siemenillä kun kerran sellaisia
löytyi kaapista ja nekin piristivät annosta kummasti.
500 gr. brysselin kaalia
1 pieni punasipuli
1 dl pekaanipähkinöitä
3 rkl vaahterasiirappia
3 tl valkoviinietiikkaa
suolaa ja mustapippuria
kourallinen
granaattiomenan siemeniä
- Paahda pähkinöitä hieman pannulla ja hienonna
- Leikkaa sipuli lohkoiksi ja sekoita kaalin kanssa paistovuossa.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Paistaa 220 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
- Sekoita vaahterasiirappi, etikka ja pähkinät kaaliin ja jatkaa paistamista vielä 5 minuuttia.
- Koristele granaattiomenan siemenillä.
2 kommenttia
Mmm, hyvältä kuulostaa! Vihreät ruuskukaalit ja purppuraiset granaattiomenan siemenet paitsi maistuvat niin myös näyttävät hyvältä yhdessä :)
VastaaPoistaKiitos Maikki! Granaattiomenan simenet saavat kaiken näyttämään hyvältä:) Katsoin äsken sun blogia ja nyt on pakko kokeilla sieltä vaikka mitä reseptejä! Kaikki näyttää ja kuulostaa tosi herkulliselta!
Poista