Kolmen suklaan brownie
tiistaina, syyskuuta 23, 2014
Jos
kysyn mieheltäni, mitä makeata hän toivoisi, 90 prosentin varmuudella hän
vastaa, että jotain suklaasta. Koska en
hirveästi jaksanut kehitellä mitään enkä seisoa keittiössä, muistin kolmen
suklaan brownien luottoreseptin parin vuoden takaa. Yksinkertainen tehdä eikä
yhtään epäonnistumiskertaa. Alkuperäisen
löysin joskus Fazerin sivuilta ja lisäsin siihen pähkinät. Suklaiden suhde
vaihtelee minulla melkein joka kertaa saattavuuden mukaan mutta lopputulos on
aina yhtä hyvä.
Tällä
kertaa lisukkeena toimivat pensasmustikat ja vaniljalla ja sokerilla maustettu
luonnonjogurtti. Koska brownie on erittäin täyteläinen, pieni vuoka riittää
isommallekin porukalle. Pakkasin suurimman osan miehelle töihin vietäväksi
sillä kahdelle syöjälle tämä on vaarallinen annos.
200g voita
200g tummaa
leivontasuklaata
1,5 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
50 g
valkoista leivontasuklaata
50g vaaleata
leivontasuklaata
3 kanamunaa
3 dl sokeria
1 dl
paloiteltuja pähkinöitä
- Sulata paloiteltu tumma suklaa ja voi vesihauteessa
- Paloittele valkoinen ja vaalea leivontasuklaa
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, ja kaada hieman jäähtynyt suklaaseos munavaahtoon. Kääntele varovasti.
- Sekoita keskenään jauhot ja kaakaojauhe ja siivilöi suklaaseokseen. Sekoita tasaiseksi.
- Sekoita lopuksi sekaan paloitellut suklaat ja pähkinät
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan n. 20 cm vuokaan
- Paista 175 asteessa puoli tuntia
- Kakun on tarkoitus jäädä sisältä hieman kosteaksi
Alkuperäinen resepti: http://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/tuotemerkit/suklainen- keittio/kolmen-suklaan-browniet/
0 kommenttia