Tahmea brysselinkaali

sunnuntaina, syyskuuta 21, 2014



En ole ikinä valmistanut brysselinkaalia, vaikka olenkin monesti sellaista syönyt ja pidän yleensäkin kaalista kuin kaalista. Nyt kun sitä on ilmestynyt kauppoihin, etsin vinkkejä aiheesta netistä ja muokkailin ideoista talvisen makean version. Vaahterasiirapin ja etiikan suhdetta voi ehkä vielä vähän hioa maun mukaan, mutta minulle maistui näinkin. Pähkinät ovat aivan ehdoton juttu tässä. Koristelin annosta myös granaattiomenan siemenillä kun kerran sellaisia löytyi kaapista ja nekin piristivät annosta kummasti.

500 gr. brysselin kaalia
1 pieni punasipuli
1 dl pekaanipähkinöitä
3 rkl vaahterasiirappia
3 tl valkoviinietiikkaa
suolaa ja mustapippuria
kourallinen granaattiomenan siemeniä
  • Paahda pähkinöitä hieman pannulla ja hienonna
  • Leikkaa sipuli lohkoiksi ja sekoita kaalin kanssa paistovuossa.
  • Mausta suolalla ja pippurilla. Paistaa 220 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
  • Sekoita vaahterasiirappi, etikka ja pähkinät kaaliin ja jatkaa paistamista vielä 5 minuuttia.
  • Koristele granaattiomenan siemenillä.


You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Mmm, hyvältä kuulostaa! Vihreät ruuskukaalit ja purppuraiset granaattiomenan siemenet paitsi maistuvat niin myös näyttävät hyvältä yhdessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maikki! Granaattiomenan simenet saavat kaiken näyttämään hyvältä:) Katsoin äsken sun blogia ja nyt on pakko kokeilla sieltä vaikka mitä reseptejä! Kaikki näyttää ja kuulostaa tosi herkulliselta!

      Poista

Instagram