Erittäin vihreä keitto quinoalla ja wasabi-jogurtilla
maanantaina, toukokuuta 29, 2017
Kesä
on jo melkein ovella tai tarkkaan ottaen muutaman kerran kurkistellut oven suussa,
joten ainakin itsellä on ollut pientä pyrkimystä hieman keventää ruokavaliota.
Viime viikolla kuitenkin vietin kolme mukavaa päivää Italiassa, ja siihen
sitten kevennys pyrkimykset jäivätkin. Jatkuvat antipastot, herkulliset viinit
ja suussa sulavat vastustamattomat jälkiruoat, niistä Italian reissut yleensä
koostuvat ja tämäkään kerta ei ollut mikään poikkeus. Astuessa Helsinki-Vantaan
lentokentälle taas iski fiilis, että näitä kaikkia edellä mainittuja ei
tarvitse vähän aikaa maistaa ja keittiön voisi lähipäivinä täyttää vihreällä.
Tällä fiiliksellä syntyi tämä erittäin vihreä ja herkullinen keitto, joka toki
on saanut hieman täyteläisyyttä quinoasta ja potkua wasabista. Tällä kertaa en
halunnut käyttää perunaa enkä turhaa kermaa saostaakseen keittoa ja quinoa
hoiti tämän tehtävän erinomaisesti, ja mitä parasta kevyesti.
Vihreä keitto quinoalla
0,75
g quinoaa
1,5
rkl oliiviöljyä
0,5
sipulia hienonnettuna
2
sellerivartta pieninä viipaleina
0,5
rkl raastettua inkivääriä
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
250
g parsakaali paloina
1
l kasvislientä
125
g pinaattilehtiä
kourallinen
basilikanlehtiä
kourallinen
mintunlehtiä
suolaa
ja pippuria
yhden
limen mehu
Wasabi-jogurtti
2
dl esim. kreikkalaista jogurttia
n.
0,5-1 tl wasabia
0,5
tl hunajaa
1
tl sitruunanmehua
- Sekoita kaikki wasabi-jogurtin ainekset keskenään. Tarkista maku.
- Keitä quinoa pakkauksen ohjeiden mukaan.
- Lämmitä isossa kattilassa öljy ja kuullota sipuli. Lisää joukkoon selleri ja paista pari minuuttia. Lisää inkivääri, valkosipuli ja parsakaali. Sekoita ja paista minuutin verran ja lisää kattilaan kasvisliemi. Keitä kannen alla kunnes parsakaali on hieman pehmentynyt. Lisää keittoon pinaattilehdet ja kiehauta. Mausta yrteillä ja nosta liedeltä.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon quinoa. Voit myös soseuttaa keiton quinoan kanssa. Mausta keitto limemehulla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa lämpimänä wasabi-jogurtilla maustettuna.
2 kommenttia
Ihanalta kuulostava keitto. Täällä on tosin jo niin lämmintä etteivät keitot tule ensimmäiseksi mieleen;D
VastaaPoistaKiitos Jael! Täällä vielä helteitä odottellessa..
Poista