Täytetyt tattariletut, gluteenittomat

maanantaina, kesäkuuta 05, 2017


Aamiainen, brunssi, lounas tai vaikkapa iltapala, niin monipuolinen ja herkullinen tämä helppo annos on. Kaikkein parasta, että nämä voi luokitella jopa terveellisemmiksi, sillä perinteinen lettu on korvattu gluteenittomalla tattariversiolla. Ainakin kaikki blinien ystävät varmasti tykkäävät. Kun ilmat lämpenee, pitkät sessiot lieden ääressä eivät varmasti kiehdo, joten tällaisille helposti ja yhdellä pannulla valmistuville herkkulautasille on varmasti kysyntää. Täytteitä voi varmasti muokata oman maun ja sesongin mukaan, mutta tällä kertaa nautitaan parsasta, kun vielä voidaan.


Lettutaikinasta tulee noin 10 lettua, joten täytteiden määrä ei ole niin tarkka, vaan se on laskettu yhdelle annokselle. 



Tattariletut

2 kananmunaa
1,5 dl maitoa
1 dl vettä
1 rkl sulatettua voita
150 g tattarijauhoja
1,5 dl olutta
ripaus suolaa
öljyä paistamiseen

Täyte /1 annos
2-3 vihreä parsatankoa
tilkka öljyä paistamiseen
1 siivu graavi- tai kylmäsavulohta
1 kananmuna
suolaa ja pippuria


  • Vatkaa keskenään kananmunat, maito, vesi ja voi. Mausta seos suolalla ja lisää vähitellen jauhot koko ajan sekoittaen. Vatkaa joukkoon olut. Taikinasta pitää tulla hieman piimää paksumpaa. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Peitä taikina kelmulla ja anna seisoa huonelämpötilassa tunnin verran.
  • Kuori tarvittaessa parsatangot ja paista hieman kuumalla pannulla. Mausta.

  • Kuumenna lettupannulla tilkka öljyä ja kaada n. 0,5 dl lettutaikinaa pannua kääntäen. Riko yksi kananmuna letun keskelle ja käännä letun siivut sisäänpäin jättäen kananmuna auki. Mausta kananmuna suolalla ja pippurilla ja anna paistua, kunnes lettu ja kananmuna ovat kypsiä. Jos et syö valmiita lettuja heti, siirrä ne hetkeksi uunipellillä 100-asteiseen uuniin.
  • Annostele valmiin letun päälle parsat ja lohi. Nauti lämpiminä. 


You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Olen ilahtuneena löytänyt tämän blogin pelmennit ym slaavilaisine resepteineen. Postaukset on jo aika vanhoja. Oletko lopettanut. Tarvitsen pelmennien kanssa sienikastikeideoita, vai olisiko sienisalaatti sopiva. Käytössä suppikset, korvarit, tatit ja kanttarellit pääasiassa. Minulla olisi vaihtarina slaaviblinit, joihin tulee tujaus viinaa.

    VastaaPoista
  2. Olen ilahtuneena löytänyt tämän blogin pelmennit ym slaavilaisine resepteineen. Postaukset on jo aika vanhoja. Oletko lopettanut. Tarvitsen pelmennien kanssa sienikastikeideoita, vai olisiko sienisalaatti sopiva. Käytössä suppikset, korvarit, tatit ja kanttarellit pääasiassa. Minulla olisi vaihtarina slaaviblinit, joihin tulee tujaus viinaa.

    VastaaPoista

Instagram