Täytetyt tattariletut, gluteenittomat
maanantaina, kesäkuuta 05, 2017
Aamiainen,
brunssi, lounas tai vaikkapa iltapala, niin monipuolinen ja herkullinen tämä
helppo annos on. Kaikkein parasta, että nämä voi luokitella jopa terveellisemmiksi,
sillä perinteinen lettu on korvattu gluteenittomalla tattariversiolla. Ainakin
kaikki blinien ystävät varmasti tykkäävät. Kun ilmat lämpenee, pitkät sessiot
lieden ääressä eivät varmasti kiehdo, joten tällaisille helposti ja yhdellä
pannulla valmistuville herkkulautasille on varmasti kysyntää. Täytteitä voi
varmasti muokata oman maun ja sesongin mukaan, mutta tällä kertaa nautitaan
parsasta, kun vielä voidaan.
Lettutaikinasta
tulee noin 10 lettua, joten täytteiden määrä ei ole niin tarkka, vaan se on
laskettu yhdelle annokselle.
Tattariletut
2
kananmunaa
1,5
dl maitoa
1
dl vettä
1
rkl sulatettua voita
150
g tattarijauhoja
1,5
dl olutta
ripaus
suolaa
öljyä
paistamiseen
Täyte /1 annos
2-3
vihreä parsatankoa
tilkka
öljyä paistamiseen
1
siivu graavi- tai kylmäsavulohta
1
kananmuna
suolaa
ja pippuria
- Vatkaa keskenään kananmunat, maito, vesi ja voi. Mausta seos suolalla ja lisää vähitellen jauhot koko ajan sekoittaen. Vatkaa joukkoon olut. Taikinasta pitää tulla hieman piimää paksumpaa. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Peitä taikina kelmulla ja anna seisoa huonelämpötilassa tunnin verran.
- Kuori tarvittaessa parsatangot ja paista hieman kuumalla pannulla. Mausta.
- Kuumenna lettupannulla tilkka öljyä ja kaada n. 0,5 dl lettutaikinaa pannua kääntäen. Riko yksi kananmuna letun keskelle ja käännä letun siivut sisäänpäin jättäen kananmuna auki. Mausta kananmuna suolalla ja pippurilla ja anna paistua, kunnes lettu ja kananmuna ovat kypsiä. Jos et syö valmiita lettuja heti, siirrä ne hetkeksi uunipellillä 100-asteiseen uuniin.
- Annostele valmiin letun päälle parsat ja lohi. Nauti lämpiminä.
2 kommenttia
Olen ilahtuneena löytänyt tämän blogin pelmennit ym slaavilaisine resepteineen. Postaukset on jo aika vanhoja. Oletko lopettanut. Tarvitsen pelmennien kanssa sienikastikeideoita, vai olisiko sienisalaatti sopiva. Käytössä suppikset, korvarit, tatit ja kanttarellit pääasiassa. Minulla olisi vaihtarina slaaviblinit, joihin tulee tujaus viinaa.
VastaaPoistaOlen ilahtuneena löytänyt tämän blogin pelmennit ym slaavilaisine resepteineen. Postaukset on jo aika vanhoja. Oletko lopettanut. Tarvitsen pelmennien kanssa sienikastikeideoita, vai olisiko sienisalaatti sopiva. Käytössä suppikset, korvarit, tatit ja kanttarellit pääasiassa. Minulla olisi vaihtarina slaaviblinit, joihin tulee tujaus viinaa.
VastaaPoista