Flatbread-leivät Lähi-idän mauilla
lauantaina, maaliskuuta 11, 2017
Blogissahan
on ollut pidempi tauko kuin aikoihin! Siihen ei ole mitään sen
mielenkiintoisempaa syytä kuin sairaistumiskierre perheessä ja siitä johtuva
väsymys ja vähäinen mielenkiinto ruokaa kohtaan. Toki vaikka kokkaaminen ei viime aikoina hirveästi ole
kiinnostanut, muiden valmistama ruoka on kyllä maistunut. Toivotaan, että
pikkuhiljaa asiat palaavat normaaliin rytmiin ja inspiraatio iskee
keittiössäkin.
Vielä
tässä vaiheessa joudun kuitenkin turvautumaan omiin arkistoihin, josta ihme
kyllä löytyi vielä niinkin herkullinen resepti kuin Flatbread mausteisella lammastäytteellä.
Helposti pannulla valmistuva litteä leipä kelpuuttaa täytteeksi melkein mitä
vaan, mutta tällä kertaa pitkästä aikaa otin käyttöön ihania ja täyteläisiä
Lähi-idän makuja.
Flatbread leivät 4 kpl
3,5
dl vehnäjauhoja
1,5
tl leivinjauhetta
2
rkl raastettua parmesaania
1,5
dl kreikkalaista jogurttia
0,5
tl suolaa
3
rkl oliiviöljyä
1
tl punaviinietikkaa (tai muuta etikkaa)
- Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään kulhossa, ja vaivaa taikina käsin tasaiseksi. Peitä taikina liinalla ja anna seisoa 20 minuuttia.
- Jaa taikina neljään osaan ja kauli ne n. 0,7 cm paksuiksi leiviksi. Paista leivät keskilämmöllä grillissä tai kuivalla pannulla n. 3 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kypsiä.
Mausteinen lammastäyte
2
rkl öljyä
1
sipuli ohuina viipaleina
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
400
g karitsanjauhelihaa
1
rkl ras el hanout – mausteseosta
1
tl jauhettua korianteria
1
tl jauhettua juustokuminaa
suolaa
ja pippuria
Tarjoiluun:
n.
70 g fetajuustoa
1,5
dl maustamatonta jogurttia
1,5
dl granaattiomenasiemeniä
kourallinen
mintunlehtiä
1
rkl granaattiomenasiirappia tai balsamicosiirappia
- Lämmitä öljy pannulla ja kuullotta sipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon jauheliha ja mausteet ja paista viitisen minuuttia kunnes liha on kypsä ja nesteet ovat haihtuneet. Tarkista maku.
- Laita Flatbread leivän päälle hieman jogurttia, annostele jauhelihaseos, rouhita fetajuusto, lisää granaattiomenasiemenet, minttu ja siirappi.
0 kommenttia