Helppo ja herkullinen arki - Porsaankyljykset päärynäpedillä
sunnuntai, maaliskuuta 19, 2017
Hyvien
arkiruokien kriteereitä ei varmasti tarvitse luetella, edullinen hinta ja nopea
valmistus ovat arkena valttia, makua tietenkään unohtamatta. Monella meistä
repertuaarissa pyörii ne muutamat hyvät reseptit ja erilaiset kokeilut jäävät
yleensä viikonloppuihin. Possunkyljykset päärynä-sipulipedillä mielestäni
täyttää kaikki nämä tärkeimmät kriteerit. Raaka-aineiden hinnat eivät päätä
huimaa ja valmistuminen hoituu helposti yhdessä astiassa ja vieläpä uunissa.
Parasta kuitenkin on, että hyvin tavallisista raaka-aineista huolimatta,
annoksessa oleva pieni juttu tekee tästä arkisesta päivällisestä hieman
erilaisemman, ja toivottavasti paremman.
Porsaankyljykset päärynäpedillä
4
porsaankyljystä
2
päärynää
1
punasipuli lohkoina
1
rkl hienonnettua rosmariinia tai 1 tl kuivattua
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
3
rkl oliiviöljyä
2
rkl balsamiviinietikkaa
suolaa
ja pippuria
- Sekoita keskenään punasipuli, rosmariini, valkosipuli, öljy ja etikka. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Pyyhi porsaankyljyksiä hieman talouspaperilla ja siirrä uunivuokaan. Lisää joukkoon sipuli-mausteseos ja hiero se hyvin kyljyksiin.
- Leikkaa päärynät lohkoiksi ja poista siemenet. Lisää lohkot vuokaan kyljysten väliin. Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Laske uunin lämpötila 180-aseteeseen. Nosta vuoka uunista ja siirrä kyljykset päärynöiden päälle ja paista vielä n. 20 minuuttia tai kunnes kyljykset ovat valmiita.
0 kommenttia