Helppo ja herkullinen arki - Porsaankyljykset päärynäpedillä

sunnuntaina, maaliskuuta 19, 2017


Hyvien arkiruokien kriteereitä ei varmasti tarvitse luetella, edullinen hinta ja nopea valmistus ovat arkena valttia, makua tietenkään unohtamatta. Monella meistä repertuaarissa pyörii ne muutamat hyvät reseptit ja erilaiset kokeilut jäävät yleensä viikonloppuihin. Possunkyljykset päärynä-sipulipedillä mielestäni täyttää kaikki nämä tärkeimmät kriteerit. Raaka-aineiden hinnat eivät päätä huimaa ja valmistuminen hoituu helposti yhdessä astiassa ja vieläpä uunissa. Parasta kuitenkin on, että hyvin tavallisista raaka-aineista huolimatta, annoksessa oleva pieni juttu tekee tästä arkisesta päivällisestä hieman erilaisemman, ja toivottavasti paremman. 


Porsaankyljykset päärynäpedillä  

4 porsaankyljystä
2 päärynää
1 punasipuli lohkoina
1 rkl hienonnettua rosmariinia tai 1 tl kuivattua
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa ja pippuria

  • Sekoita keskenään punasipuli, rosmariini, valkosipuli, öljy ja etikka. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Pyyhi porsaankyljyksiä hieman talouspaperilla ja siirrä uunivuokaan. Lisää joukkoon sipuli-mausteseos ja hiero se hyvin kyljyksiin.
  • Leikkaa päärynät lohkoiksi ja poista siemenet. Lisää lohkot vuokaan kyljysten väliin. Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Laske uunin lämpötila 180-aseteeseen. Nosta vuoka uunista ja siirrä kyljykset päärynöiden päälle ja paista vielä n. 20 minuuttia tai kunnes kyljykset ovat valmiita. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram