Spelttiletut - hieman kevyempi versio

torstaina, maaliskuuta 02, 2017


Tiedän, tiedän! Laskiainen ja bliniviikot ovat takana, joten olen hieman myöhässä lettureseptieni kanssa. Mutta koska perheeseemme saapui muutama päivä sitten odottamaton vieras Noro, tarvitsin tässä vaiheessa pienen lohdutuksen. Itse olen kyllä pysynyt terveenä joten ei ole sinänsä tarvetta kerätä menetettyjä kiloja, sisätiloissa jatkuva istuminen kuitenkin pistää mielihalut uusiksi. Ja sitä paitsi tämähän on melkeinpä lettujen terveys versio!


Spelttijauhoja meidän kaapeista löytyy kaikenlaisia mutta jostain syystä en ikinä innostunut niistä. Ne harvat kokeilut ovat joskus onnistuneet ja joskus taas jauhojen ominaismaku maistui valmiissa tuotteissa mielestäni hieman liikaa, joten varsinaista rakkaussuhdetta meille ei oikein syntynyt. Vähäisen käytön takia en voi myöskään väittää, että speltti kävisi minun elimistölle paremmin kuin tavallinen vehnä, jota muutenkin yritän suurissa määrissä välttää. Tiedän kuitenkin monia, joiden vatsoille speltti sopii huomattavasti paremmin, joten sopivissa resepteissä käytän mielellään tätä viime aikoina jopa hieman trendikästä viljaa. Niin kuin esimerkiksi tässä! Tarkoituksella en ole käyttänyt paljon sokeria lettutaikinassa, kun panostan mielummin täytteisiin, joten makeiden ystävät voivat rohkeasti vaikka tuplata määrän. Hyvänä puolena myös, että letut valmistuvat helposti ja nopeasti, joten näillä on kätevä sammuttaa jälkiruokahimo. 


Spelttiletut (n. 15 kpl)

150 g spelttijauhoja
2,5 dl maitoa
3 rkl rypsiöljyä
3 valkuaista
1 rkl sokeria
öljyä paistamiseen

  • Sekoita kulhossa kaikki ainekset paitsi paistamiseen tarkoitettu öljy vatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Peitä taikina kelmulla ja anna seisoa jääkaapissa puolisen tuntia.
  • Lämmitä tilkka öljyä pannulla ja paista ohkaiset letut molemmin puolin kauniin kullanvärisiksi. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram