Spelttiletut - hieman kevyempi versio
torstaina, maaliskuuta 02, 2017
Tiedän,
tiedän! Laskiainen ja bliniviikot ovat takana, joten olen hieman myöhässä
lettureseptieni kanssa. Mutta koska perheeseemme saapui muutama päivä sitten
odottamaton vieras Noro, tarvitsin tässä vaiheessa pienen lohdutuksen. Itse
olen kyllä pysynyt terveenä joten ei ole sinänsä tarvetta kerätä menetettyjä kiloja,
sisätiloissa jatkuva istuminen kuitenkin pistää mielihalut uusiksi. Ja sitä
paitsi tämähän on melkeinpä lettujen terveys versio!
Spelttijauhoja
meidän kaapeista löytyy kaikenlaisia mutta jostain syystä en ikinä innostunut
niistä. Ne harvat kokeilut ovat joskus onnistuneet ja joskus taas jauhojen
ominaismaku maistui valmiissa tuotteissa mielestäni hieman liikaa, joten
varsinaista rakkaussuhdetta meille ei oikein syntynyt. Vähäisen käytön takia en
voi myöskään väittää, että speltti kävisi minun elimistölle paremmin kuin
tavallinen vehnä, jota muutenkin yritän suurissa määrissä välttää. Tiedän
kuitenkin monia, joiden vatsoille speltti sopii huomattavasti paremmin, joten
sopivissa resepteissä käytän mielellään tätä viime aikoina jopa hieman trendikästä
viljaa. Niin kuin esimerkiksi tässä! Tarkoituksella en ole käyttänyt paljon
sokeria lettutaikinassa, kun panostan mielummin täytteisiin, joten makeiden
ystävät voivat rohkeasti vaikka tuplata määrän. Hyvänä puolena myös, että letut
valmistuvat helposti ja nopeasti, joten näillä on kätevä sammuttaa
jälkiruokahimo.
Spelttiletut (n. 15 kpl)
150
g spelttijauhoja
2,5
dl maitoa
3
rkl rypsiöljyä
3
valkuaista
1
rkl sokeria
öljyä
paistamiseen
- Sekoita kulhossa kaikki ainekset paitsi paistamiseen tarkoitettu öljy vatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Peitä taikina kelmulla ja anna seisoa jääkaapissa puolisen tuntia.
- Lämmitä tilkka öljyä pannulla ja paista ohkaiset letut molemmin puolin kauniin kullanvärisiksi.
0 kommenttia