Tahmeat kana-kvinoalihapullat
maanantaina, heinäkuuta 11, 2016
Nyt
on itsellä niin kuin monella muullakin kesäloma virallisesti alkanut, ja yksi
pieni lomamatkakin tehty. Kolmen päivän reissu Tanskan Legolandiin oli mahtava
kokemus, mutta huvipuiston ja läheisen eläintarhan ruokatarjonta eivät ole mielestäni
mainitsemisen arvoisia. Jos et syö legopalikoiden muotoisia ranskalaisia ja
muutenkaan välitä hiilihydraattipainotteisista annoksista, niin joudut tekemään
hieman töitä löytääksesi jotain houkuttelevaa. Mutta se ei kai ole se tärkein
osuus siinä elämyksessä, jota suosittelen kaikille pienten lasten perheille. Kohta
taas suunataan etelän lämpöön mutta nyt pienen tauon jälkeen taas keittiön
puuhat alkavat maistua.
Ikävästä
mausteiseen ruokaan syntyi tahmeat kanapullat, joita on ”täytetty”
ravintorikkaalla kvinoalla. Omaksi ideaa en voi väittää, vaan kvinoaan
lihapullissa olen törmännyt joskus netissä. Ei ollut muuten mikään huono idea,
vaan ehdottomasti aion kokeilla tätä perinteisimmässäkin reseptissä. Kvinoa on
kyllä täyttävä mutta keventää lihaisia ruokia just sopivasti.
Tahmeat kana-kvinoalihapullat
Kana-kvinoalihapullat
400
broilerinjauhelihaa
2
dl kypsää kvinoaa
iso
kourallinen Thai basilikaa hienonnettuna
1
rkl inkivääriä raastettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
viipale vaaleata leipää hienonnettuna
suolaa
ja pippuria
n.
2 rkl öljyä paistamiseen
Tahmea soijakastike
1
dl Kecap manis – makeata soijakastiketta
2
rkl riisietikkaa
iso
kourallinen paahdettuja maapähkinöitä rouhittuna
(punainen
chili hienonnettuna)
salaatinlehtiä
- Sekoita lihapullien kaikki ainekset paitsi öljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna seoksen seisoa hieman jääkaapissa. Pyöritä n. 3 cm kokoisia pyöryköitä. Lämmitä öljy pannulla ja paista lihapullat kypsiksi ja kauniin värisiksi.
- Sekoita soijakastike ja riisietikka keskenään ja lisää seos pannulle lihapullien joukkoon. Pyöritä lihapullat kastikkeessa pari minuuttia kunnes kastike on hieman tahmea.
- Tarjoa lihapullat salaattilehtien päällä, rouhittujen maapähkinöiden ja chilin kera.
0 kommenttia