Lohitataki herkkukastikkeella
torstaina, heinäkuuta 14, 2016
Ollakseni
raa’an kalan suuri ystävä, syön sitä liian harvoin. Syyksi ei voi laittaa aikaa
vievää ja työlästä valmistamisprosessia, joten voisin kuvitella, että oikeasti
tuoreen kalan saatavuus oikealla hetkellä voi olla se pieni kynnys. Joka
tapauksessa sushit ja kaikenlaiset maustetut pikamarinoidut kala annokset kuten
ceviche ja poke-kulhot, jotka viime aikoina ryminällä ovat nousseet Suomessa
trendiruokien listalle, kuuluvat minunkin suosikkeihin. Kesä on luonnollisesti
tällaisille näin vähän kypsennystä vaativille kevyille ruoille se otollisin
aika, joten herkullisia hetkiä teille! Tässä tapauksessa itsestäänkin
herkullinen tuore lohi tarjotaan niin sanotusti au naturel, ja kaiken
ylimääräisen maun antaa maukas makua täynnä oleva kastike. Jos innostuit, niin
blogin arkistossa löytyy toinenkin Lohitataki resepti, johon pääset täältä.
Lohi tataki herkkukastikkeella n. 4:lle
n.
400 g tuoretta lohta
tilkka
rypsiöljyä paistamiseen
Kastike tataki lohelle
1
salottisipuli hienonnettuna
2
rkl soijakastiketta
2
rkl riisietikkaa
2
rkl vettä
0,5
rkl ruoko- tai fariinisokeria
ripaus
suolaa
0,5
tl sinappijauhetta
1
tl tuoretta inkivääriä raastettuna
2
rkl rypsiöljyä
2
rkl seesamiöljyä
ripaus
mustapippuria
seesaminsiemeniä
tarjoiluun
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset pienessä astiassa ja anna maustua hieman välillä sekoittaen.
- Hiero pieni tilkka öljyä loheen ja paista nopeasti molemmin puoliin kuumalla pannulla, niin että pinta saa kauniin värin, mutta lohi ei kypsy sisältä.
- Leikkaa lohi viipaleiksi ja tarjoa maustekastikkeen kera.
2 kommenttia
Herkkua:) Minäkin söisin enemmän raakaa kalaa,jos lohi olisi täällä halvempaa.
VastaaPoistaTotta! Jos mikä niin lohta Suomessa vielä saa suht tuoreena ja ok hintaisenakin;)
Poista