Lohitataki herkkukastikkeella

torstaina, heinäkuuta 14, 2016



Ollakseni raa’an kalan suuri ystävä, syön sitä liian harvoin. Syyksi ei voi laittaa aikaa vievää ja työlästä valmistamisprosessia, joten voisin kuvitella, että oikeasti tuoreen kalan saatavuus oikealla hetkellä voi olla se pieni kynnys. Joka tapauksessa sushit ja kaikenlaiset maustetut pikamarinoidut kala annokset kuten ceviche ja poke-kulhot, jotka viime aikoina ryminällä ovat nousseet Suomessa trendiruokien listalle, kuuluvat minunkin suosikkeihin. Kesä on luonnollisesti tällaisille näin vähän kypsennystä vaativille kevyille ruoille se otollisin aika, joten herkullisia hetkiä teille! Tässä tapauksessa itsestäänkin herkullinen tuore lohi tarjotaan niin sanotusti au naturel, ja kaiken ylimääräisen maun antaa maukas makua täynnä oleva kastike. Jos innostuit, niin blogin arkistossa löytyy toinenkin Lohitataki resepti, johon pääset täältä. 


Lohi tataki herkkukastikkeella n. 4:lle


n. 400 g tuoretta lohta
tilkka rypsiöljyä paistamiseen


Kastike tataki lohelle

1 salottisipuli hienonnettuna
2 rkl soijakastiketta
2 rkl riisietikkaa
2 rkl vettä
0,5 rkl ruoko- tai fariinisokeria
ripaus suolaa
0,5 tl sinappijauhetta
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl seesamiöljyä
ripaus mustapippuria

seesaminsiemeniä tarjoiluun

  • Sekoita kaikki kastikkeen ainekset pienessä astiassa ja anna maustua hieman välillä sekoittaen.
  • Hiero pieni tilkka öljyä loheen ja paista nopeasti molemmin puoliin kuumalla pannulla, niin että pinta saa kauniin värin, mutta lohi ei kypsy sisältä.
  • Leikkaa lohi viipaleiksi ja tarjoa maustekastikkeen kera. 

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Herkkua:) Minäkin söisin enemmän raakaa kalaa,jos lohi olisi täällä halvempaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Jos mikä niin lohta Suomessa vielä saa suht tuoreena ja ok hintaisenakin;)

      Poista

Instagram