Suklaa-banaani muffinssit
maanantaina, heinäkuuta 18, 2016
Mustuneet
banaanit, jotka eivät juuri ketään houkuttele, ovat varmasti silloin tällöin
tuttu näky monessa kodissa. Ne kuuluvat siihen ns. hävikki kategoriaan, joita
en viimeiseen asti raaski heittää roskiin, vaikka tiedän, etteivät ne siitä
houkuttelevammiksikaan muutu. Silloin tällöin jaksan kehittää niiden
pelastusoperaation ja nyt vuorossa olivat muffinssit. Kuvittelin, että
suklaalla höystettynä ne maistuisivat vaativimmillekin kriitikoille ja näinhän
siinä kävikin. Banaani tuo taikinalle ihan omanlaisen koostumuksen, mutta
minulle muffinseissa tärkein maun jälkeen kosteus oli kyllä kohdillaan.
Valmistus onnistuu aika yksinkertaisesti vatkaimella ja tällä kertaa korvasin
sokerin hunajalla, mitä pitää tehdä leivonnaisissa useamminkin. Nämä
herkkupalat eivät saaneet kauan odottaa syöjiä, vaan mustat banaanit olivat
hetkessä syöty.
Suklaa-banaani muffinssit 12 kpl
125
g voita huoneenlämpöisenä
0,75
dl hunajaa
2
kananmunaa
2
keskikokoista banaania soseutettuna
225
g vehnäjauhoja
1,5
tl leivinjauhetta
1-1,5
dl suklaata pieninä paloina
- Vatkaa voi ja hunaja kuohkeaksi. Jatkaa vatkaamista ja lisää kananmunat yksitellen. Vatkaa joukkoon soseutetut banaanit.
- Sekoita jauhot sekaisin ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää suklaapalat ja sekoita.
- Annostele taikina muffinssivuokiin täyttäen 2/3 vuoasta. Paista 170-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla, jonka pitää tulla kypsästä muffinssista kuivana. Anna hieman jäähtyä.
0 kommenttia