Uusi rennompi Hoshito
maanantaina, heinäkuuta 25, 2016
Kun
japanilainen ravintola Hoshito muutti joskus viime vuonna Vallilasta meidän nurkille
Töölöön, tietenkin innostuin. Silloin ravintolassa vallitsi japanilaisittain
seesteinen ilmapiiri ja ruokalista koostui hienostuneista fine dining menuista pienten
taideteoksien muodossa. Ravintola näytti liian intiimiltä vieraillakseen siellä
pienen ja äänekkään lapsen kanssa, joten siinä muodossa en ole Hoshitoa ehtinyt
kokea. Hesarin kuukausiliitteessä bongasin jutun, että paikkaa nyt pyörittää uusi
keittiömestari ja ohi kävellessä piti hieman hieroa silmiä kun ravintolan
ulkopuolella seisoi ständi, jossa hieman kömpelöllä käsialalla oli kirjoitettu –
Asian street food. Tällainen omalla tavalla sympaattinen ilmoitus sopisi
paremmin esimerkiksi lukuisien kiinalaisten ravintoloiden eteen, mutta ei
ainakaan siihen mielikuvaan, joka minulla on Hoshitosta ollut. Pakkohan sisään
oli kurkata ja huomasin, että aikamoisen muodonmuutoksen kokeneeseen ravintolaan
nyt oikein hyvin uskaltaisi tulla niin lasten kuin äänekkäimpienkin kavereiden
seurassa.
Testasimme
uudistuneen Hoshiton koko perheen voimin arki-iltana, jolloin pienessä ravintolassa
meidän lisäksi viihtyivät pari kahden hengen seuruetta. Paikan sisustus on
kyllä pysynyt yhtä minimalistisena mutta vanhasta tyylistä ei ole enää
tietoakaan. Ravintolan pitkää seinää koristavat aasialaiset sanomalehdet,
tuolit olivat vaihtuneet ronskeiksi metallista valmistettuihin ja servetit
talouspaperiksi. Paikka edusti just siitä mitä ulkona oleva kyltti lupasi,
aasialaista katukeittiötä. Itselleni, tämän tyylin ruokaa rakastavaIle tuli heti
jotenkin ihanan kotoisa olo. Koko ruokalista löytyy kätevästi liitutaululta ja
tilaukset tehtiin tiskillä samalla kuin erittäin ystävällinen tarjoilija antoi
meille vinkkejä valikoimasta. Annosten hinnat vaihtelivat viidestä kymmeneen
euroon, joten hieman epäilimme niiden kokoa. Tilasimme kahden aikuisen
jaettavaksi ateriaksi neljä suolaista annosta, jotka ainakin meille riittivät
oikein hyvin.
Pakko
mainita, että talouspapereista huolimatta, ruoka tarjoillaan kauniista
astioista ja viini oikeassa viinilasissa, toisin kun monissa trendikkäissä paikoissa
nykyään. Myös annokset ovat houkuttelevasti aseteltu ja jo ulkonäöstä näkee,
että niiden eteen on nähty vaivaa. Ajattelin kyllä käydä paikan koko listan
läpi lähiaikoina, mutta ensivierailulla valitsimme aika klassisia aasialaisen
keittiön annoksia, joita tai ainakin samantyyppisiä on tullut valmistettua myös
omassa keittiössä. Thaimaalainen papaijasalaatti Som Tam oli minun ensimmäinen
valinta. Se kuuluu minun ehdottomiin suosikkeihin ja usein kertoo paljon
keittiön muistakin annoksista. Hoshiton versio oli oikein herkullinen, jota ei
onneksi oltu ns. blandattu suomalaisilla kauden vihanneksilla johon törmää valitettavan
monessakin paikassa. Itse olisin kaivanut ehkä astetta enemmän mausteisuutta
mutta luulen, että suurelle osalle asiakkaista tämä versio on oikein passeli. Annokset
muuten saapuvat pöytään aasialaisittain valmistumisen mukaan, joten jos et
halua jakaa annoksia, tämä pitää ehkä ottaa huomioon.
Seuraavaksi saimme pöytään herkullisen havaijilaisen,
lohesta valmistetun Poke-kulhon. Vaihtoehtona oli myös annos ilman riisiä ja
myös kasvisversio punajuurella, jota ihan vaan eksoottisuutensakin takia on
joskus pakko maistaa. Meidän hieman inkiväärillä maustettu lohi oli ehkä
aterian voittaja. Raikas, tasapainoisesti ja lempeästi maustettu lohi hävisi
lautaselta hetkessä. Mielestäni itsekin valmistan hyviä tämän tyyppisiä
lohiannoksia, joten hieman pelkäsin pettyväni, turhaan. Tätä syön seuraavankin kerran.
Liha-annoksiksi
valitsimme Nashi glaseerattuja possun ribseja ja Nuoc Mam kanansiipiä. Molemman
olivat herkullisen pehmeiksi kypsennettyjä ja täynnä makua. Hieman huolestuin,
kun siivet näyttivät vähän kuivilta ja kastikkeesta ei ollut tietoakaan, mutta
ne ovat marinointivaiheessa imeneet niin paljon herkullista makua, että
tämmöinen kastikehullukin unohti siitä kaipaavansa.
Jälkiruoaksi
oli pakko maistaa paikan ainoata makeata vaihtoehtoa, Okinawa munkkeja. Ne
eivät välttämättä nousseet minun munkki suosikkeihin, mutta pakko myöntää, että
vaikka voisin elää aasialaisella ruoalla, tämän keittiön jälkiruoat eivät ikinä
maistuneet minulle erityisen hyviltä, joten pidättäydyn jatkossakin
suolaisissa.
Kenelle
voisin uutta Hoshitoa suositella? Kaikille, joille aasialainen ruoka maistuu ja
jotka nauttivat rennosta ja ystävällisestä ilmapiiristä. Paikkaan ei aina
tarvitse tulla syömään koko ruokalistaa läpi, vaan voi napata jotain pientä tai
juoda lasillisen. Huomasin, että Hoshiton herkkuja saa nykyään myös Foodora
palvelun kautta, joten tässä on menuvinkki vaikka seuraaviin illanistujaisiin.
2 kommenttia
Kuulostaa tosi ihanalta :) Itsekin rakastan tuon tapaista ruokaa:)
VastaaPoistaHelsinkiin tulee koko ajan uusia ihania paikkoja:) Onneksi!
Poista