Paprika-feta tahna
sunnuntai, tammikuuta 03, 2016
Vuosi
on vaihtunut, ja koska tässä perheessä ei ole tapana tehdä mitään uuden vuoden
lupauksia menokin säilyy ainakin keittiössämme entisellään. Noudatamme
kohtuudella kaikkia periaatteita, joten lihattomia tai sokerittomia kuukausia
ei ole tiedossa, vaikka pieniä korjauksia ruokavalioon on toki hyvä silloin tällöin
tehdä. Yksi ajatuksista on hieman vähentää punaisen lihan syöntiä kotona, vaikka
ei me muutenkaan sen suuria kuluttajia olla. Hyvästä pihvistä harvemmin
kieltäydyn, mutta monen arkiruoan proteiinin voi hyvinkin korvata jollain
hieman terveellisemmällä versiolla. Nämä ovat kuitenkin ajatuksia, joita
toteutetaan ilman stressiä omaa kehoa ja mielihaluja kuunnellen. Joten älkää
ihmetelkää, jos jo muutaman päivän päästä blogiin ilmestyy pihviresepti, tai
vielä pahempaa, Petteri Punakuono päätyy lautaselle.
Niin
kuin olen monesti maininnut, olen erilaisten tahnojen suuri ystävä. Niitä menee
niin lisukkeena, leivän päällä kuin suoraan kiposta syöden. Yksi suosikeistani
on blogin alkuaikoina esiintynyt Muhammara-paprikatahna. Täällä kertaa
valmistin paprikoista hieman erilaisen version. Rakastamiani yrttejä en ole
käyttänyt nyt ollenkaan, vaan sen sijaan paprikoiden kaverina on munakoiso ja
makua ja tuhtisuutta tuova feta. Kasvisten paahtamisen jälkeen tahnan valmistus
ei vie kuin hetken ja tahna on valmis tarjottavaksi kastikkeena tai tuoreen
leivän levitteenä.
Paprika-feta tahna
3
punaista paprikaa
1
munakoiso
2
valkosipulin kynttä
puolikkaan
sitruunanmehu
50
g saksanpähkinöitä
150
g fetaa rouhittuna
1
tl voimakasta paprikajauhetta
suolaa
ja pippuria
- Halkaise paprikat ja munakoiso pitkittäin puoliksi. Aseta kasvikset uunipellin päälle leikkauspinta alaspäin ja paista uunissa grillivastuksen alla mahdollisimman korkeassa lämpötilassa kunnes kasvisten pinta on melkein kokonaan musta. Siirrä paprikat astiaan ja peitä kelmulla.
- Anna munakoison hieman jäähtyä ja kaavi kuoresta pehmeä sisus. Kuori paprikat. Yhdistä kaikki tahnan ainekset ja hienonna karkeaksi tahnaksi esim. tehosekoittimessa. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
0 kommenttia