Pakkaspäivän pelastus - Lammasmakkara curry granaattiomenajogurttilla
keskiviikkona, tammikuuta 06, 2016
Hurjat
pakkaset varmasti pistivät monet muutkin laittamaan tuhteja patoja ja keittoja
liedelle. Niin kävi meilläkin. Vaikka itse vietin koko Loppiaisen sisätiloissa
villasukat jalassa, elimistö vaatii jotain lämmintä, mausteista ja täyteläistä.
Monenlaiset aasialaiset kastikkeet ovat meillä yksi yleisimmistä arkiruoista.
Kesällä käytetään raikkaimpia mausteita ja kevyempiä raaka-aineita ja kylminä
kausina siirrytään hevi osastolle. Tällä kertaa ensimmäistä kertaa kokeilussa
oli valmiin lammasmakkaran käyttö padassa, joka toimi oikein
onnistuneesti. Perinteinen raita kastike
taas päivitettiin sesongin mukaan granaattiomena-jogurttikastikkeeksi.
Lammasmakkara curry granaattiomenajogurttilla 4:lle
n.
350 g raakaa lammasmakkaraa
400
g tomaattimurskaa
1,5
dl kookoshiutaleita
1
sipuli hienonnettu
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
punainen chili hienonnettuna siemenet poistettuna
peukalon
kokoinen inkivääripala hienonnettuna
1
kanelitanko
1
tl kuivattuja currylehtiä
2
tl fenkolisiemeniä
3
tl jauhettua korianteria
1,5
tl kurkumaa
n.
3 dl kanalientä tai vettä
1
tl sokeria
suolaa
ja pippuria
öljyä
paistamiseen
2,5
dl turkkilaista jogurttia
n.
2,5 dl granaattiomenasiemeniä
2
rkl hienonnettua tuoretta korianteria
ripaus
suolaa
- Lämmitä hieman öljyä isossa kasarissa ja kuullota hienonnettu sipuli. Lisää joukkoon valkosipuli, chili, inkivääri, kookoshiutaleet, kaneli, currylehdet, fenkoil, korianteri ja kurkumaa. Mausta hieman suolalla ja sokerilla ja paistaa kolmisen minuuttia sekoittaen.
- Puristaa makkarat suolesta pieninä paloina ja lisää kasariin. Paista muutama minuutti. Lisää joukkoon tomaattimurska ja kanaliemi, mausta hieman suolalla ja pippurilla ja hauduta kannen alla n. 20 minuuttia. Tarkista maku.
- Sekoita jogurttiin granaattiomenasiemenet ja tuore korianteri. Mausta hieman suolalla.
- Tarjoa lammasmakkara curry jogurttikastikkeen ja riisin kera.
0 kommenttia