Vuohenjuusto panna cotta veriappelsiineilla
perjantaina, helmikuuta 10, 2017
Ihanaa,
että tähän aikaan vuodesta edes jotkut hedelmät näyttävät olevan selkeästi
sesongissa. Mehevät ja herkulliset sitrushedelmät ovat jaksaneet ilahduttaa
ainakin meidän perhettä. Appelsiinejä ja mandariineja voisin popsia
sellaisinaan vaikka kuinka paljon ja talvisin meidän viikonloppu aamiaispöytään
kuuluu ehdottomasti tuorepuristettu mehu, jota keskellä kylmää ja pimeätä
vuorokautta voisin kutsua jopa arjen luksukseksi.
Oletan,
että tänä vuonna sitrushedelmien sato on ollut kohtalainen, ainakin näin voisin
päätellä markettien hinnoista, sesonki kun ei aina tarkoittaa edullisia
hintoja. Tällä kertaa vitamiinien saanti ei ainakaan ole voinut olla euroista
kiinni. Kaikkihan me tiedämme, että sitrushedelmistä saa hyvin C-vitamiineja, ja
jota saa jopa 80 % aikuisen päivätarpeistaan jo yhdestä appelsiinista, mutta
sen lisäksi esimerkiksi sadasta grammasta appelsiinia saa 51 mg kalsiumia, 26
mikrogramma folaattia ja 150 mg kaliumia (lähde Avainapteekit).
Monelta
appelsiinit jäävät enemmäkseen välipalaruoaksi, mutta ne ovat mainioita niin
salaateissa, patojen mausteena, kuin tietenkin jälkiruoissa. Itse kun en
osannut päättää teenkö veriappelsiinien kaveriksi vuohenjuustosalaatin vai
jälkiruoan, tein vuohenjuustojälkiruoan. Makea, mutta juustosta tarpeeksi
vahvaa ja suolaista makua saanut, pehmeä panna cotta toimi loistavasti
raikkaiden appelsiinilohkojen kanssa. Koko annoksen valmisteluun ei mene kuin
ehkä vartti, ja kun lisää vielä hieman rapeutta murustettujen keksien muodossa,
ei voi muuta kuin nauttia!
Vuohenjuusto panna cotta veriappelsiineilla
2
liivatelehtiä
2,
5 dl kuohukermaa
75
g sokeria
150
g pehmeätä vuohenjuustoa
0,5
dl maitoa
50
g valmiitä keksejä (esim. Bastogne tai pipareita)
2
kpl veri- tai tavallisia appelsiineja
- Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin vartiksi.
- Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Kuumenna maito kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne kuumaan maitoon kunnes liukenevat. Kaada maito kulhoon ja sekoita joukkoon vuohenjuusto. Lisää vatkattu kuohukerma ja sekoita varovasti. Peitä seos kelmulla ja siirrä pakastimeen viideksi minuutiksi. Jos et syö panna cottaa heti, voit jäähdyttää se jääkaapissa.
- Leikkaa appelsiinit lohkoiksi, siten että niihin ei jää valkoista kuorta.
- Annostele panna cotta ja koristele appelsiinilohkoilla ja murustetuilla kekseillä.
2 kommenttia
Nam,vuohenjuustoa ja sitrushedelmiä,rakastan molempia.Sitrushedelmät ovat niin inspiroivia,käytän tähän aikaan vuodesta hyvin ahkerasti,etenkin pomeranssia,jota kyllä ikävä kyllä ei saa Suomesta,vaikka sitä esim. Espanjasta viedään muualle Eurooppaan. Mitä muuten maksaa appelsiinikilo nyt teillä`?
VastaaPoistaJoo, pomeranssia näkyy erittäin harvoin.. Tällä hetkellä kilohinta on noin euro, löytyy toki halvemmalla ja paljon kallimmallakin.. Varmasti aika kallista verrattuna teidän hintoihin ))
Poista