Vitamiinipommi Punajuuri gazpacho ja BestBites yllätyspaketti

lauantaina, helmikuuta 04, 2017


Viime vuonna minulla oli ilo olla ensimmäisten joukossa, jotka kokeilivat BestBites-yllätyspaketteja. Aikaisempia kokemuksiani palvelusta ja pakettien sisällöstä voit lukea tästä ja tästä. Ilahduin kovasti, kun minulle tarjottiin mahdollisuutta kokeilla myös tammikuun pakettia. Nimittäin pari viikkoa sitten paketin sisältö oli jo julkista tietoa, ja katselin hieman kateellisena FB:ssa kuvia sen tuotteista. Paketin saatuani tiesin heti, että kolmesta kokeilemastani yllätyksistä tämä on henkilökohtainen suosikki. 

*Yllätyspaketti saatu blogia varten testattavaksi. 


Olen tämän vuoden alusta yrittänyt välttää ruoassa gluteiinia ja tavallista sokeria. Ei mitenkään orjallisesti, mutta suuremmat ”vaarat” olen onnistunut välttämään. Olen iloinen siitä, että kuukauden jälkeen enää ei tarvitse käydä itseäni kanssa henkisiä taisteluja kahvilan tiskillä vaan runebergintortut ja laskiaispullat saavat jäädä sinne ilman, että edes harkitsin maistamista. Alussa tämän piti olla vain gluteiiniton-sokeriton tammikuu mutta en ainakaan tällä hetkellä näe hirveästi syitä olla jatkamatta tätä huom ei niin tiukkaa rajoitetta. Kuukauden vaihteessa tuli syötyä blinejä ja jossain tilaisuuksissa maistettu jälkiruokia, niitä ei kuitenkaan enää tee edes hirveästi mieli, joten luulen, että maistelutkin saavat jäädä yhteen teelusikalliseen, ainakin nyt helmikuussa, tai ensi viikolla.

Elimistö kuitenkin välillä vaatii hiilihydraatteja, ja olenkin viime päivinä herkuttelut juureen leivotulla ruisleivällä. Sairastelu ja jatkuva hoppu eivät antaneet hirveästi mahdollisuuksia harjoitella gluteiinitonta leivontaa omassa keittiössä, joten BestBites yllätyspaketin Bit Mix KauraLantti ja Jaksamisleipä paketit ilahduttivat, pientä vaihtelua tarvitsinkin jo. Lisäksi makean nälkään paketista löytyivät Arctic Superfoods mustikka-koivunlehti eväspatukka (näitä syö myös minun 3-vuotias nirso/suklaarakastaja poika!), Nathalie’s Directkevytkuivattu luomu Mango ja Puhdistamon sitruuna-lime makuinenraakasuklaapatukka. On ihana, että ei yhdenkään paketin tuotteen kohdalla tarvinnut miettiä, että saanko minä nyt tätä syödä, vaan fiilis oli enemmän, että yes, mitä herkkuja! Tykkään myös, että paketissa on ns. heti valmiita tuotteita, jotka eivät vaadi valmisteluja eikä ideointia, mutta löytyy myös niitä, joista kotikeittiössä voi loihtia vaikka mitä herkkuja ja yhdistellä keskenäänkin. 


Suurena punajuuren ystävänä korkkasin ensimmäiseksi paketin James White BEET ITPunajuuri-voimajuomaa. Omenalla ja inkiväärillä maustettu luomupunajuurimehu on aika voimakkaan makuinen, joka ainakin itselleni kelpaisi terveysjuomana, mutta ei kuitenkaan herkullisena välipalana, joten pieni tuunaus oli mielestäni paikallaan. Lisäsin mehuun hieman kasviksia ja surautin tehosekoittimessa kylmän gazpacho keiton ja se oli aivan ihanaa! En aikaisemmin olekaan kokeillut punajuurta gazpachossa, mutta yhdistelmähän on melkein täydellinen ja herkullisen maun lisäksi yhdestä keittokulhosta saa varmastikin päivän tarvittavan vitamiiniannoksen. 


Punajuuri gazpacho keitto (4:lle)

1 kurkku
1 punainen paprika, siemenet poistettuna
2 sellerin vartta
1 avokado
1-2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
puolikas pientä punasipulia
2 tl sherry viinietikkaa
suolaa ja pippuria
  • Paloittele vihannekset hieman. Yhdistä kaikki ainekset tehosekoittimessa ja hienonna sileäksi keitoksi. Tarkista maku ja tarjoa. 

Muutkin paketin tuotteet inspiroivat kokkamaan herkullisia ja nopeasti valmistavia aterioita, ja joku niistä varmastikin ilmestyy pian blogiin. Jos olet kiinnostunut luomu-, sokerittomasta- ja gluteiinittomasta ruoasta, niin en voi muuta kuin suositella kokeilla tätä pakettia, ja mitä parasta, BestBites tarjoaa Mama Gastro – blogin lukijoille ensimmäisen kuukauden paketin puoleen hintaan 19.95€ (norm. 39,90 €/kk) käyttäessäsi kampanjakoodia MAMAGASTRO50. Tarjous koskee jatkuvaa tilausta, jonka voi helposti irtisanoa milloin vain 1 kk irtisanomisajalla.


Tammikuun BestBites-yllätystuotepaketti sisälsi seuraavia tuotteita:

Myllärin Luomu pikakaurahiutaleet – kotimaista runsaskuituista luomutäysjyväkauraa. Varsinainen voimalähde ja tuote joka varmastikin maistuu monelle ainakin aamiaispöydässä.

Bit Mix KauraLantti – 100% kaurasta valmistettu kuivaleipätuote. Herkullinen sellaisenaan tai täytteiden alla. Itse ihastuin yhdistelmään jossa KauraLantti- leivän päälle levitän hieman avokadoa ja maustan pienellä ripauksella Hienoa nokkosyrttisuolaa.

Jaksamisleipä® - herkullinen soijapavuista valmistettu gluteeniton kuivaleipä, joka valmistajan mukaan sisältää enemmän proteiinia kuin moni liha. Tällä leivällä kyllä jaksaa!


Clipper Super Green Energise – tee – Inkiväärillä, mintulla ja kurkumalla maustettu vihreä tee. Raikkaan makuinen piristävä ratkaisu aamuihin.

James White BEET IT Punajuuri-voimajuoma – omenalla ja inkiväärillä maustettu punajuurimehu. Kunnon vitamiinipommi yhdessä lasissa. Katso punajuuri gazpacho keitto resepti yllä.

Clearspring Instant Miso vaaleaan misoon pohjautuva keittoaines. Ihana sellaisenaan kiehuvaan veteen sekoitettuna tai pohjana mitä erilaisemmille aasialaisille keitoille.

Clearspring Seaveg Crispies  - merileväsnacksit. Hieman maustetut rapeat norileväpalat, joita voi popsia sellaisinaan tai lisätä esim. salaatteihin tai keittoihin lisätäkseen makua ja struktuuria.

Arctic Superfoods mustikka-koivunlehti eväspatukka – super herkku joka sisältää vain hyvää! Suomen metsien lisäaineeton, gluteeniton, maidoton patukka ilman lisättyä sokeria. Omasta mielestäni voittaa maussa pähkinä/taateli patukat 6-0. 


Nudu Drinks koivuvettä– raikas ja luonnollinen juoma.

Helsinki Wildfoods Nokkosrouhetta – Tämä tuote ei jää odottamaan käyttöä! Tärkeitä ravintoaineita täynnä oleva luonnonkasvi on hyvä ja monipuolinen makulisäys. Mihin sitä ei voisi lisätä?

Helsinki Wildfoods Nokkosyrttisuolaa – huippulaadukasta ranskalaista Guéranden – merisuolaa, joka on maustettu nokkosella, vuohenputkella ja tilillä. Mausta esim. salaatit tai leivät. Täällä jo kovassa käytössä))

Nathalie’s Direct kevytkuivattu luomu Mango – Kolumbiassa paikallisia viljelijöitä tukien tuotetut kuivahedelmät, joiden kuivausmenetelmä säilyttää alkuperäisen raikkaan maun.

Puhdistamo raakasuklaapatukka sitruuna lime – laadukas Suomesa käsityönä valmistettu herkku. 

*Yllätyspaketti saatu blogia varten testattavaksi. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram