Nopeat omenamunkit
lauantaina, huhtikuuta 29, 2017
Täältä
tulee viimehetken vinkki vappu herkutteluun. Itse en välitä nakeista enkä
perunasalaatista, tippaleipäkään ei ole ikinä sytyttänyt, mutta munkit ne
herkulliset ja syntiset rasvapallot, kuka niitä voisi vastustaa näin kerran
vuodessa. Perinteisten rinnalla munkeista löytyy nykyään monta erilaista
versiota. Itsekin kokeilin valmistaa uunissa paistettuja omena-donitseja, ja tykkäsin
niistä tosi paljon. Niiden valmistuksessa ei tarvitse leikkiä rasvan kanssa ja
elimistökin kiittää.
Tällä
kertaa vuorossa on taas kerran omenalla maustettu, mutta nopeasti ja helposti
valmistuva vaihtoehto. Kun vappu on jo oven takana, niin piti keksiä joku
pikaversio, ja herkullinenhan siitä tuli. Omena kostuttaa taikinaa sen verran,
että lopputulos vaikuttaa olevan perinteisiä munkkeja kevyempi, mikä tuskin on
kuitenkaan totta. Hauskaa vappua teille kaikille!
Nopeat omenamunkit
2,5
dl vehnäjauhoja
2
rkl sokeria
1
tl leivinjauhetta
0,5
tl jauhettua kanelia
puolikkaan
sitruunan raastettu kuori
1
prk (200 g) kermaviiliä
1
kananmuna
1
omena karkeasti raastettuna
öljyä
paistamiseen
Koristeluun
1,5
dl sokeria
1,5
tl kanelia
- Siivilöi jauhot kulhoon ja lisää joukkoon sokeri, leivinjauhe, kaneli sitruunan kuori ja kermaviili. Sekoita.
- Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen. Lisää keltuainen ja raastettu omena taikinaan. Sekoita.
- Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan. Sekoita varovasti kääntäen.
- Kaada paksupohjaiseen pieneen kattilaan n. 2 cm öljyä ja kuumenna. Annostele teelusikalla pieniä taikinapalloja suoraan öljyyn ja paistaa kauniin kullanvärisiksi 2-3 minuuttia. Paista munkit pienissä erissä.
- Nosta valmiit munkit talouspaperille valumaan. Sekoita pienessä kulhossa sokeri ja kaneli ja pyöritä siinä lämpimät munkit.
0 kommenttia