Hienostuneet köyhät ritarit

perjantaina, tammikuuta 27, 2017


Tällä viikolla juttelin parin ruokabloggaajan ja elintarvikealalla työskentelevän tyypin kanssa siitä, mitkä ovat blogeissamme suosituimmat annokset. Totuus on, että yksinkertaiset ja klassiset kansan suosikit jaksavat kiinnostaa lukijoita viikosta toiseen, kun taas monimutkaiset reseptit ja raaka-aineet, joihin on laitettu hirveästi niin aikaa kuin rahaa, kiinnostavat vain pientä hifistelijöiden joukkoa. Omaan blogiin pääsevät meidän ns. kotiruoat, joiden repertuaari on laidasta laitaan, enkä halua, että tilastot hirveästi vaikuttavat reseptivalikoimaani.  Sen verran nämä tulkinnat kuitenkin kertovat, että yksinkertaisia ja niitä annoksia, joita muka kaikki jo muutenkin osaavat valmistaa, ei tarvitse jättää julkaisematta niiden helppouden takia. Niin lihapullat kuin lämpimät voileivät ovat annoksia, joita valmistetaan joka päivä ja moni tarvitsee niihin vinkkejä. Meillä jokaisella kun on kuitenkin se oma tapansa valmistaa niitä.


Joten tässä ole hyvä, hieman tuunattu köyhien ritareiden resepti. Mikä mainio annos niin viikonloppu aamiaiseksi kuin vaikkapa hienostuneelle brunssille. Hieman kuivunutkin leipä herää tätä kautta ihan uuteen elämään. Täytevaihtoehtoja on varmasti satoja, mutta tämä ehkä hieman talvinen karamellisoidun päärynän ja brie juuston ihana yhdistelmä on kehumisen arvoinen. 

Köyhät ritarit brie juustolla ja karamellisoiduilla päärynöillä

4 viipaletta vaaleata leipää tai 2 sämpylää halkaistuna kahteen osaan  
3 kananmunaa
1,5 dl maitoa
ripaus suolaa
1 rkl öljyä + 1 rkl voita
100-150 g brie juustoa viipaleina

Karamellisoidut päärynät

1 rkl voita
2 rkl sokeria
2 päärynää
kourallinen pekaanipähkinöitä

  • Vatkaa hieman kananmunia, maitoa ja suolaa, ja upota seokseen leipäviipaleet. Anna imeytyä 10 minuutin verran. Käännä leivät puolessa välissä.
  • Sulata 1rkl voita pannulla ja sekoita joukkoon 2 rkl sokeria.  Leikkaa päärynät lohkoiksi ja lisää pannulle. Lisää myös pähkinät. Käännä päärynät välillä ja anna karamellisoitua.
  • Kuumenna toisella pannulla 1 rkl öljyä ja 1 rkl voita ja paista leipäviipaleet molemmin puoliin kauniin kullanvärisiksi. Annostele leipien päälle brie viipaleet, päärynät ja pähkinät. 


You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Tällaiset "tutut, mutta tuunatut" ovat mielenkiintoista luettavaa. Sitä kun tosiaan usein jämähtää tekemään tuttuja arkiruokia aina samalla kaavalla - vaihtelu virkistää! Ja kaikki mihin tungetaan brie-juustoa kelpaa... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin ne näyttää olevan! Ja kyllä brie- juustolla ja karamellisoiduilla hedelmillä ei voi pahasti mennä pieleen :) Ja kivaa, että löysit minun blogiin <3

      Poista

Instagram