Selätä pakkanen - Kana-chorizo pata appelsiinilla

keskiviikkona, tammikuuta 04, 2017


Pakkanen paukkuu ja mitä voi olla silloin parempaa kuin kulhollinen lämmintä ja mausteista pataa tai keittoa. Yleensä patojen valmistus ei vie edes paljoa aikaa, joten loppiaista ei tarvitse viettää kokonaan keittiössä. Uskaliaammat ehtivät vielä lähteä todella raikkaaseen ulkoiluilmaan ja muut, minä mukaan lukien, vain käpertyä lämpimän viltin alle.


Kun silloin tällöin tutkiskelin millä hakusanoilla uudet lukijat ovat löytäneet tiensä Mama Gastro blogiin, mausteinen kana-chorizo näyttää olevan selvä kestosuosikki. Blogin alkuaikoina tehty Mausteinen kana-chorizo pata on ollut tosi suosittu resepti ja ymmärrän jopa syyn, se on nimittäin erittäin hyvää! Joten nyt päätin tehdä siitä hieman erilaisen vaihtoehdon. Tälläkin kertaa kyseessä on pata, jossa on kanaa, chorizoa, tomaatteja, mutta mausteissa liikutaan hieman erilaisessa maailmassa ja mukavana piristäjänä on parhaillaan sesongissa oleva appelsiini. Tälläkin kertaa herkullisia makuja ja täyteläisyyttä on yllin kyllin, eikä pata varmastikaan jätä ketään kylmäksi. 

Kana-chorizo pata appelsiinilla

n. 1 kg kanan paistinpaloja luulla
200 g chorizoa siivuina
2 punaista paprikaa
2 punasipulia
2 valkosipulikynttä hienonnettuna
2 dl valkoviiniä
2 prk tomaattimurskaa
2 tl sokeria
2 tl savupaprikaa
2,5 dl vettä tai kanalientä
0,5 dl sherryviinietikkaa
2 appelsiinia
1 ruukku lehtipersiljaa
kourallinen oliiveja
öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria

  • Leikkaa chorizo n. 0,5 cm viipaleiksi ja paista ne pannulla hieman rapeiksi. Nosta makkarat talouspaperin päälle ja anna öljyn valua.
  • Mausta kananpalat reilusti suolalla ja pippurilla. Kuumenna hieman öljyä paistinpannulla ja ruskista hieman kananpalojen pinnat.
  • Poista paprikoista siemenet ja leikkaa isoiksi paloiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Lämmitä padassa tilkka öljyä ja paista siinä kevyesti sipulit ja paprikat. Lisää joukkoon valkosipulit ja mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja savupaprikalla. Kuullota pari minuuttia ja lisää joukkoon valkoviini. Anna hieman haihtua. Lisää pataan tomaattimurska, vesi ja etikka. Leikkaa toinen appelsiini ohuiksi viipaleiksi ja sekoita ne pataan. Sekoita kastikkeeseen chorizo viipaleet ja asettele kananpalat. Hauduta kastike kannen alla pienellä lämmöllä tunnin verran. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää.
  • Leikkaa toinen appelsiini viipaleiksi ilman kuorta ja valkoista osaa. Leikkaa oliivit viipaleiksi ja hienonna lehtipersilja. Sekoita appelsiini, oliivit ja persilja pataan. Tarjoa riisin tai perunasoseen kera.

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram