Intialaista kotikeittiöstä – Chicken Tikka Masala

tiistaina, tammikuuta 17, 2017


Asumme alueella missä keittiöhommista luistaminen on tehty erittäin helpoksi, ehkä liiankin helpoksi. Alueella on lukuisia monen hintatason ravintoloita, joissa voi poiketa tai tilata ruokaa mukaan. Kiitos sellaisille palveluille kuin Foodora ja Wolt, nykyään ei tarvitse edes poistua kotoa, kun kymmenien ravintoloiden tarjonta on napin painaluksen päästä ulottuvilla. Palvelut pelaa kunhan lompakko kestää. Kieltämättä on kätevää.

Monesti kuitenkin itsekin tiedostan, että useita annoksia saisi kasaan samassa ajassa kotona kun pyörälähettiläsparka polkee räntäsateessa läpi kaupungin. Esimerkiksi monet aasialaistyyppiset annokset syntyvät suhteellisen nopeasti ja pienestä määrästä raaka-aineita, kunhan keittiön maustehylly on tarpeeksi kattava. Vielä kaksi vuotta sitten sellaisia annoksia valmistelin melkein viikoittain, mutta ruokablogin perustamisen jälkeen tuli pidempi ns. luova jakso, silloin kun samoja ruokia oli suorastaan rikollista valmistaa. Luovuutta löytyisi nytkin, mutta valitettavasti monesti arki voittaa jokapäiväisen taistelun ja lautasilla pyörivätkin helpot ja tutut maut.


Uskoisin, että Chicken Tikka Masala on yksi suosituimmista annoksista Helsingin intialaisissa ravintoloissa. Eikä senkään valmistus hirveästi vaivaa vaadi, vaikkakin tässä tapauksessa yön yli marinointi on suositeltavaa.  Lopputulos on mehevä, makua täynnä ja mikä parasta, seuraavana päivänä se paranee entisestään.  

Chicken Tikka Masala

600 g kananrintafileetä
Marinadi
1 dl maustamatonta jogurttia
2 tl garam masalaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl jauhettua korianteria
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl cayennepippuria
suolaa

Kastike
2-3 rkl öljyä paistamiseen
1 tl juustokuminaa siemeniä
1 sipuli hienonnettuna
3 valkoispulinkynttä hienonnettuna
puolikas punaista chiliä hienonnettuna, siemenet poistettuna
1 rkl raastettua inkivääriä
1 tl garam masalaa
1 tl jauhettua korianteria
0,5 tl kurkkumaa
2 rkl tomaattisosetta
1 tl sokeria
1 tlk t (400 g ) tomaattimurskaa
2 dl kuohukermaa
suolaa ja pippuria
(korianterilehtiä)

  • Leikkaa rintafileet n. 4-5 cm kokoisiksi paloiksi. Sekoita kaikki marinadiainekset isossa kulhossa ja lisää joukkoon kananpalat. Sekoita ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään kolme tuntia, mielellään yön yli. 
  • Paahda juustokuminasiemeniä hetki isossa kasarissa. Lisää joukkoon öljy ja sipuli. Kuullota sipuleita hieman ja lisää valkosipulit, chili, inkivääri, garam masala, korianteri, kurkumaa ja sokeri. Paista hetki. Lisää tomaattisose ja paista kolmisen minuuttia. Lisää kasariin tomaattimurska, peitä kannella ja keitä kastike pienellä lämmöllä vartin verran.
  • Nosta kananpalat uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa grillivastuksen alla noin 10-15 minuuttia kääntäen puolessa välissä.
  • Kaada kastikkeeseen kuohukerma ja lisää kananpalat. Kiehauta kastike, keitä viitisen minuuttia ja tarkista maku. Koristele korianterilehdillä ja tarjoa riisin kera. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram