Porsaankyljykset pellavakuorrutuksella ja lämmin broccolini-omenasalaatti

sunnuntaina, tammikuuta 22, 2017


Haahuilu ruokakaupassa ilman sen isompaa päämäärää on mielestäni joskus aika kivaa. Suuremmassa osassa tapauksista lopputuloksena on uusi keikka, kun kaikki tarvittava on jäänyt kaupan hyllyihin, mutta aina joskus osuu silmään jotain uutta ja mielenkiintoista. Näin kävi tälläkin kertaa.


Mieheni helpotti hieman minun ideapulaa ja tilasi ruoaksi porsaankyljyksiä. Sellaiset löytyivät siis jo valmiina ostoskorissa ja ajatuksena oli paneroida ne täälläkin nähdyllä helpolla ja herkullisella seesam-pankoseoksella, kunnes silmään osui paketti rouhittuja pellavansiemeniä. Sinänsä tuotteessa ei ole mitään ihmeellistä, pellavansiemenet ovat varmasti tuttu tuote suuremmalle osalle meistä. Rouhittuina niitä on helppoa sirotella sinne tänne, mutta itselleni tuli ajatus paneroida niissä korissa odottavat kyljykset. Kotona tätä ideaa en ihan heti ruvennut mainostamaan välttääkseni ennakkoluuloja. Syödessä kuitenkin tuli vain erittäin positiivisia kommentteja, joten tämäkin raaka-aine on nyt virallisesti hyväksytty, eikä ainakaan lihan kylkiäisenä sitä tarvitse lisätä salaa. Kyljyksissä oli sopivasti herkullisia makuja ja just sopivasti siemenien antamaa rakennetta.  Suosittelen siis lämpimästi kokeilla tuotetta muissakin muodoissa kuin puuron seassa, se saattaa yllättää. Koska possun ja omenan liitto on melkein pyhä, lisukkeeksi valmistui helppo, terveellinen ja herkullinen broccolinilla höystetty lämmin salaatti. 


Porsaankyljykset pellavakuorrutuksella

4 porsaankyljystä
1,5 rkl dijon sinappia
1,5 dl rouhittuja pellavansiemeniä
1 dl raastettua parmesaania
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
suolaa ja pippuria
1 rkl öljyä ja 1 rkl voita paistamiseen

  • Anna kyljysten lämmetä hieman huoneen lämmössä ja mausta ne hyvin suolalla ja pippurilla.
  • Levitä sinappi kyljysten molemmin puoliin. Sekoita lautasella pellavansiemenet, parmesaani ja persilja, ja kääntele kyljykset seoksessa.
  • Kuumenna pannulla öljy ja voi ja paista kyljykset molemmin puolin kypsiksi, noin 2 minuuttia per puoli. Paistoaika riippuu kyljysten paksuudesta.

 Lämmin broccolini-omenasalaatti

200 g broccolinia
1 omena
puolikkaan sitruunan mehu
1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1 rkl voita paistamiseen
suolaa ja pippuria
  • Pese broccolinit ja leikkaa ylimääräiset lehdet ja hieman vartta pois. Lämmitä voi pannulla ja paista broccolinit välillä kääntäen.
  • Kuori omena ja leikkaa lohkoiksi. Lisää omenalohkot pannulle ja mausta sitruunanmehulla, lehtipersiljalla, suolalla ja pippurilla. 

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Kiitos herkullisesta ohjeesta! Voisitko vielä vinkata, millä allerginen voisi tuon omenan korvata, jotta hapokkuus säilyy?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos viestistä!
      Alunperin minun piti valmistaa tämä päärynästä mutta kun sellaista ei löytynyt niin korvasin sen omenalla) Mutta tuskin sekään käy..

      Luulen, että kuoritut appelsiinilohkot ovat aika hyvä vaihtoehto. Silloin ei tarvitse lisätä sitruunanmehua mutta lisäisin joukkoon ehkä ihan vähäsen dijon sinappia ;) Toivottavasti maistuu!

      Poista

Instagram