Lämmin kaali-linssisalaatti

tiistaina, tammikuuta 31, 2017


Kylminä vuodenaikoina perinteinen kylmä kasvissalaatti yleensä lähinnä kiukuttaa, ihan vaan sen takia, kun se on kylmä. Vaikka tänä vuonna talvesta ei ole jäänyt lähinnä kuin nimi jäljelle, vilukissalle sekin on liikaa.   Elimistöni huutaa kuumia keittoja tai itse asiassa mitä tahansa lämmintä. Kasviksia ei aina kuitenkaan halua hauduttaa kypsiksi, joten jonkinlainen välimuoto on tervetullut.


Tässä salaatissa tuoreet mutta talviset kasvikset sekoitetaan lämpimiin linsseihin, jotka lisäävät ruokaisuutta, ja lämpimään sinappiseen kastikkeeseen, jossa on runsaasti vahvojakin makuja. Tuloksena siis jonkinlainen talvinen coleslaw versio.  Salaatti toimii niin lisukkeena kuin sellaisenaan, ja varmastikin kestää esimerkiksi kuljetuksen työpaikalle lounaaksi ja siellä pienen lämmittämisen näin haluttaessa. 


Lämmin kaali-linssisalaatti

1 dl vihreitä linssejä
200 g valkokaalia ohuina suikaleina
2 porkkanaa ohuina suikaleina
1 fenkoli ohuina suikaleina
2-3 sellerivartta ohuina siivuina
puolikas sipulia ohuina viipaleina
0,75 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl Dijon sinappia
1,5 rkl punaviinietikkaa
puolikkaan sitruunanmehu ja raastettu kuori
1,5 tl raastettua piparjuurta
kourallinen tuoreita yrttejä hienotettuna (esim. lehtipersilja, korianteri, minttu)
suolaa ja pippuria

  • Keitä linssit suolatussa vedessä pakkauksen ohjeiden mukaan.
  • Laita kaalisuikaleet isoon kulhoon ja pehmennä sitä hieman puristamalla käsin. Lisää joukkoon porkkana, fenkoli, selleri ja sipuli.
  • Lämmitä öljy pannulla ja lisää joukkoon valkosipuli ja sitruunan kuori. Anna paistua minuutin verran. Ota pannu hellalta ja sekoita joukkoon sinappi, etikka, sitruunanmehu ja piparjuuri. Kaada kastike kasvisten päälle, lisää yrtit ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram