Porkkanakeitto fetajuustolla

tiistaina, tammikuuta 10, 2017



Tällä hetkellä minun piti makoilla hiekkarannalla ottamassa aurinkoa, sen sijaan makaan omalla sohvalla lämpimän viltin alla. Lomasuunnitelmat muuttuivat hetkessä kun koko perhe sairastui influenssaan ja täällä sitä ollaan. Mutta kaikillehan on tarkoitus, joten kohta taas etsimään uutta matkaa!


Silloin kun vielä vahvasti uskoin, että kyseessä on pikkuflunssa, jonka selätän parissa päivissä, valmistauduin lomaan siivoamalla jääkaappia. Sieltä löytyi vähän kaikenlaista ja muun muassa muutama nuutunut porkkana ja hieman fetajuustoa rasian pohjalla. Kun ulkona vielä siinä vaiheessa riehui pakkanen, näistä jämistä tuli tehtyä täyteläinen porkkanakeitto, ja vielä herkullinen sellainen. Pieni ja melkeinpä täydellinen lisäke tähän oli muutama lehtikaalilehti, jotka päätyivät chipsien muodossa keiton päälle. 


Porkkanakeitto fetajuustolla

2 rkl öljyä
1 pieni sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
n. 500 g porkkanoita
1,5 tl jauhettua juustokuminaa
1,5 tl savupaprikajauhetta
n. 5 dl kanalientä
yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 tl sherryviinietikkaa
2 rkl creme fraichea
n. 75 g fetajuustoa
suolaa ja pippuria

  • Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota hieman sipuli. Lisää joukkoon valkosipuli.
  • Kuori porkkanat, leikkaa paksuiksi viipaleiksi ja lisää kattilaan. Mausta kasvikset juustokuminalla, savupaprikajauheella ja raastetulla sitruunankuorella, ja kuullota vielä hetki. Kaada kattilaan kanaliemi ja keitä kannen alla, kunnes porkkanat ovat pehmenneet.
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää keittoon sitruunanmehu, etikka, creme fraiche ja puolet fetajuustosta. Soseuta vielä hetken. Kiehauta keitto ja tarkista maku. Annostele valmis keitto ja koristele lopulla fetajuustolla. 

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Mens Titanium Braclets, M-R6 (Ace) - Tioga Engineering
    You can add the M-R6 for free from our how much is titanium worth website. It's available titanium bikes in a 2019 ford fusion hybrid titanium variety titanium necklace of sizes and sizes. The M-R6 uses a titanium dab tool high quality aluminum alloy,

    VastaaPoista

Instagram