Sinappiset perunat

sunnuntaina, marraskuuta 20, 2016


Perunasalaatti taitaa olla enemmän kesäinen juttu ja tietenkin uuden vuoden juhlissa nakkien kaveri. Omasta mielestäni uusia perunoita ei tarvitse odottaa sen takia, että pääsisi peittämään ne paksulla majoneesikerroksella, vanhatkin käy tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Eikä salaatin tarvitse olla se rasvainen ja raskas, silloin en kehtaa edes kutsua sitä salaatiksi. Ehkä olen lapsuudessani saanut syödä tarpeeksi raskasta venäläistä Olivier-salaattia, jota selkeästi dominoivat peruna ja majoneesi. Silloin sitä jostain kumman syystä pidetiin suurena herkkuna, mutta nyt tämän tyyliset herkut eivät välttämättä kuulu henkilökohtaisiin suosikkeihin.


Tällä kertaa valmistin keitetystä perunoista herkullisen ja monipuolisen lisukkeen. Dijon sinappi tunnetusti pystyy piristämään monen tylsän annoksen, ja perunan kanssa se vasta toimiikin. Tämä on myös erinomainen tapa herättää eloon edellisenä päivänä keitetyt perunat, jotka harvemmin hirveän herkulliselta maistuvat. Lopputuloksena on paljon makua, mutta rasvaa just täydellisen sopivasti. 


Sinappiset perunat (lisuke 4:lle)  

4 keskikokoista rosamunda perunaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
100 g creme fraichea
1 rkl kokojyvä Dijon sinappia
tilkka vettä
1 rkl tilliä hienonnettuna



  • Pese perunat hyvin ja keitä suolatussa vedessä kypsiksi. Kuivaa perunat kevyesti ja leikkaa lohkoiksi. Mausta lohkot öljyllä, suolalla ja pippurilla.
  • Kuumenna pannu ja grilli ja paista perunat kevyesti pinnalta. Tässä vaiheessa ei ole tarkoitus kypsentää perunoita lisää.
  • Sekoita kulhossa creme fraiche, sinappi, tilkka vettä ja tilli. Lisää joukkoon perunalohkot ja kääntele varovasti, että ne peittyvät kastikkeeseen. Tarjoa lisukkeena. 

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Harvemmin syön perunaa,mutta ehkä tätä voisi kokeilla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoi täällä! Mutta harvoin se maistuukin paremmalta)

      Poista

Instagram