Tonnikalatahna - Pientä purtavaa yllätysvieraille

sunnuntaina, marraskuuta 27, 2016


Pikkujoulusesonki taitaa olla parhaimmillaan, vaikka itse työpaikan juhlia lukuun ottamatta en hirveästi ehtinyt juhlia, eikä valitettavasti glögikutsujakaan olla ehditty järjestää, vaikka pienet stressittömät istujaiset ovat mielestäni parhaat. Toki stressittömät on paljon helpommin sanottu kuin tehty, minulla kun on jostain syystä tapana aiheuttaa itselleni henkilökohtaisen paniikin ja huomaamatta ampua tarjoilujen määrässä pahasti yli. Ettei vaan ruoka pääsisi missä nimessä loppumaan kesken! Onneksi viime vuosina jatkuva pieni kiire on väkisinkin yksinkertaistanut illanistujaisten suunnittelua.


Jotain pientä kuitenkin tykkään tarjota yllätysvieraillekin, ja aina siihen ei tarvitse tuhlata aikaa ja nähdä hirveästi vaivaakaan. Helppo tonnikalatahna on hyvä esimerkki sellaisesta. Tonnikalapurkki kun varmasti on monessa kodissa valmiiksi odottamassa. Nopea aineksien sekoitus ja levitys ruisleivän tai vaikkapa näkkärin päälle, muuta ei tarvita! Ja pieni valkosipulin maku leivissä antaa mukavasti pientä potkua. 


Tonnikalatahna

1 prk (200 g) tonnikalaa vedessä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl hienonnettua kevätsipulia
mustapippuria
3 kananmunaa keitettynä
ruisleipäpaloja
2 valkosipulinkynttä

  • Sekoita keskenään tonnikala, tuorejuusto ja kevätsipuli. Mausta hieman mustapippurilla.
  • Paahda ruisleipäpalat. Leikkaa valkosipulikynnet puoliksi ja hiero leikatulla puolelle paahdetut leivät.
  • Levitä tonnikalatahna leipien päälle ja koristele kananmunaviipaleilla. 


You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram