Aasialainen lehtikaali-kanasalaatti

sunnuntaina, marraskuuta 06, 2016


Nyt tuntuu, että tässä perheessä on viime aikoina syöty aika tuhdisti. On ollut ihania juhlia ja nähty ystäviä, mikä on parasta, mutta välillä on hyvä siirtyä hieman kevyemmälle linjalle ja ihan vaan nauttia kotona tekemättä mitään. Runsaiden makujen jälkeen pitkästä aikaa mieli teki jotain mausteista ja raikasta. Ja kun jääkaapissa odotti kanan rippeitä, helposti syntyi thaimaalaisia makuja täynnä oleva salaatti.


Thaimaalaisen ruoan ystäville salaatin tai lähinnä sen kastikkeen makuyhdistelmä ei varmastikaan ole millään tavalla uusi tai erikoinen, vaan klassiset maut toimivat tälläkin kertaa täydellisessä sovussa. Itse kuitenkin rakastan näitä makuja ja suurena aasialaisen keittiön ystävänä en varmasti kyllästy niihin koskaan. Olen viime aikoina paljonkin harrastellut lehtikaalin käyttöä salaateissa, ja kieltämättä tälläkin kertaa se teki salaatista hieman omalaatuisen ja jopa trendikkään.  Ja kun lehtikaali ei niinkään helposti vetisty, tästähän voi valmistaa aika herkulliset eväät töihin. 


Aasialainen lehtikaali-kanasalaatti 2:lle

5 dl lehtikaalia ohuina suikaleina
n. 200 g kypsää kananlihaa ohuina suikaleina
1 porkkana ohuina suikaleina
puolikas punasipulia ohuina viipaleina
suolaa ja pippuria
kourallinen mintun- tai/ja korianterilehtiä
kourallinen rouhittuja suolattuja maapähkinöitä

Aasialainen salaattikastike

1 punainen chili hienonnettuna, siemenet poistettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl riisiviinietikkaa
puolikkaan limenmehu
2 rkl kalakastiketta
1,5 rkl sokeria
2 rkl rypsiöljyä

  • Sekoita kaikki kastikeainekset ja anna maustua hieman.
  • Sekoita isossa kulhossa lehtikaali, kana, porkkana, punasipulit ja yrtit. Lisää joukkoon kastike, sekoita ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Ripottele salaatin päälle rouhittuja pähkinöitä. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram