Sitruunainen kana Piccata ja blogiuutisia

tiistaina, marraskuuta 01, 2016


Tarkkaavaisimmat ovat jo ehkä huomanneet, että blogin ilmeeseen on tullut pieniä muutoksia. Pieniä lukijoille, mutta toivottavasti merkityksellisiä blogille. Minulla on ilo kertoa, että tästä päivästä lähtien Mama Gastro on yksi Suomen blogimedian bloggaajista, ja tästä olen erittäin innoissani. Blogi jatkossakin pysyy vanhassa osoitteessa ja toimii Mama Gastron keittiökokeilujen julkaisukanavana. Kuitenkin sisältöyhteistöiden ja bannereiden myynnistä vastaa Suomen blogimedia, eli ne jotka osaavat sen parhaiten.

Vaikka kuinka rakastankin bloggaamista ja mielellään vain harrastaisin, elämääni kuuluu lisäksi päivätyö ja perhe. Tämän takia blogin myyntityön ulkoistaminen ammattilaisille on täydellinen vaihtoehto minulle, joka haluaa keskittyä siihen mihin tässä hommassa nautin eniten, luovaan osuuteen. Myöskin niin ammattilaisten kuin muiden bloggaajien tuki, on jotain mitä monesti kaipaan, päivittäisellä tasolla tämä kun on kuitenkin aika yksinäistä puuhaa.

Moni varmasti miettii, onko kaikkien bloggaajien pakko tehdä yhteistyöpostauksia ja tienata omalla harrastuksellaan. Eihän se ole mikään pakko, mutta kokemuksesta voin kertoa, että jokainen yhteystyö mitä olen tehnyt, on kehittänyt minua huimasti. Reseptiikan kehittäminen, yritys tehdä kohtalaisen laadukkaita kuvia ja muutenkin haasteiden ratkaiseminen varmasti nostavat blogin laatua ja omia taitojani, hitaasti mutta varmasti. Se, että joku maksaisi minulle tästä työstä jotain, ei mielestäni ole väärin. Uusien tuotteiden ja palveluiden kokeilu on mielenkiintoista niin itselleni kuin toivottavasti lukijoillekin. Olen itsekin löytänyt monta nykyistä henkilökohtaista suosikkia blogien kautta ja toivottavasti joku löytää niitä myös täältä.  Innoissani siis odotan mitä uusia projekteja tämä yhteistyö tuo ja kuinka mahtavia uusia tyyppejä saan tavata!


Koska yritän pysyä säännössä, että jokaisen blogin postauksen pitää liittyä ruokaan, ei tästä tälläkään kertaa puutu resepti. Ja tosi kiva sellainen! Helposti valmistuva italialainen klassinen kana Piccata on raikas ja käy niin arkeen kuin juhlaan, sen verran näyttävän annoksesta tarvittaessa saa. Itse hieman poikkesin perinteisestä reseptistä ja lisäsin kastikkeeseen aavistuksen hunajaa, ihan vaan vahvan sitruunanmaun pehmittäkseeni. 


Sitruunainen kana Piccata

4 broilerin rintafileetä
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl voita
1 rkl öljyä
suolaa ja pippuria

0,5 dl valkoviiniä
1,5 dl kananlientä
1 tl voita
1 rkl vehnäjauhoja
puolikkaan sitruunan mehu 
(1 tl hunajaa)
suolaa ja pippuria

1,5 rkl kapriksia
kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa
sitruunan lohkoja tarjoiluun

  • Leikkaa rintafileet sivusta pituussuunnassa kahdeksi ohueksi pihviksi. Halutessa nuiji paloja hieman kelmun välissä. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.
  • Pyörittele fileet vehnäjauhoissa ja ripottele ylimääräiset jauhot pois.
  • Kuumenna paistinpannulla öljy ja voi ja paista kanat n. 3-4 minuuttia/puoli kauniin kullanruskeiksi. Nosta fileet lautaselle ja peitä foliolla.
  • Lisää pannulle valkoviini, kanaliemi ja sitruunanmehu. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöinen voin ja jauhot. Keitä muutama minuutti, kunnes kastike hieman sakenee. Lisää halutessa hunajaa ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kaada kastike kanan päälle ja koristele kapriksilla ja lehtipersiljalla. Tarjoa sitruunalohkojen kera. 

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Hei! Muuten näyttää tosi hyvältä, mutta paljonko sitruunamehua tarvitaan? Se puuttuu aineslistasta... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups! Kiitos, että huomasit! Puolikkaan sitruunan mehu on hyvä määrä, lisäsin sen resptiin :)

      Poista
  2. Tosi kiva olla samassa porukassa :) Herkullisen kuuloinen ja näköinen ohje.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin onkin! Olen tästä vähintäänkin innoissani;) Ja kiitos.

      Poista

Instagram