Italialaiset lihapullat

keskiviikkona, tammikuuta 28, 2015


Tälle lihapullareseptille minulla on tuskin mitään annettavaa eikä tässä tapauksessa ollut tarkoituskaan. Teen silloin tällöin lihapullia tomaattikastikkeessa ja kastikkeeseen eksyy milloin mitäkin mausteita. Välillä on kaprista, oliiveja, välillä taas eksytään Lähi-idän ja Pohjois Afrikan puolelle. Lihapullillekaan minulla ei ole tarkkaa reseptiä mutta minun pulliin aina kuuluu sipuli enkä ikinä lisää kananmunaa. Sipuli mielestäni tekee taikinasta pehmeämmän, kun taas kananmuna kovettaa sitä liikaa. Lisään aina jauhelihapihviin raastettua kesäkurpitsaa tuomaan mehevyyttä ja lisäsin sitä nytkin kun kerran sitä löytyi.
Sekä lihapulliin että kastikkeeseen laitan yleensä paljon yrttejä mikä mielestäni vahvasti kuuluu italialaiseen versioon. Tällä kertaa tarkoituksella pidin kastikkeen yksinkertaisena ja jätin punaviinin ja ylimääräiset mausteet pois, mutta koska tomaattikastike mielestäni todella vaatii tulisuutta, hieman chiliä eksyi sekaan. Lopputulos sai paljon kehuja just selkeiden, tuoreiden ja herkullisten makujen takia.

Lihapullat
500 g naudanjauhelihaa
1 pieni sipuli hienonnettuna
1 dl hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
1 dl tuoreita korppujauhoja tai hienonnettua leipää
1 dl raastettua parmesaania +2 rkl paistovaiheeseen
2 rkl hienonnettua basilikaa
2 rkl hienonnettua persiljaa
1 valkosipulikynsi hienonnettuna
0,5 tl jauhettua korianteria
1 tl mustapippuria
suolaa
2 rkl öljyä paistamiseen
  • Sekoita kaikki ainekset paitsi öljy ja 2 rkl parmesaania käsin. Muotoile taikinasta halkaisijaltaan noin 3 cm kokoisia palloja. Lämmitä öljy kasarissa ja paista lihapullien pinnat kauniin värisiksi. Tässä vaiheessa pullia ei ole tarkoitus paistaa kypsiksi.
  • Poista kasari liedeltä ja kaada valmis tomaattikastike päälle. Liikuta pullia hieman, jotta kastike leviää tasaisemmin. Ripottele jäljellä oleva parmesaani pullien päälle. Paista pullia 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.  Koristele halutessa tarjoiluvaiheessa parmesaaniraasteella.
Tomaattikastike
1 tlk tomaattimurskaa
2 dl vettä
½ sipulia hienonnettuna
1 valkosipulikynsi hienonnettuna
½ punaista chiliä hienonnettuna (siemenet poistettuna)
2 kourallista hienonnettua basilikaa
1,5 tl sokeria
mustapippuria ja suolaa
1rkl oliiviöljyä paistamiseen
  • Lämmitä öljy kattilassa ja lisää sipuli. Paista sipuli läpikuultavaksi ja lisää valkosipuli ja chili sekaan. Paista minuutin verran. Varo, ettei valkosipuli pala. Lisää loput ainekset ja keitä kastiketta pienellä lämmöllä vähintään puoli tuntia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

You Might Also Like

10 kommenttia

  1. Maistuisi minullekin! Upea muuten tuo kasarisi.

    VastaaPoista
  2. Nam, herkulta näyttää. Menee meillä testiin. :)

    VastaaPoista
  3. Just herkuteltiin näillä. Mielettömän hyviä! Pullerot meheviä ja maukkaita. Tuli meidän perheen yks lemppariresepti :) Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Pitää ehkä miehellesi kehittää joku jauhelihareseptipalstan ;)

      Poista
    2. Heh, joo ;) Niin paljon ylisanoja tuli taas ja Nigellan edellinen hyväksi havaittu italialaiset lihapullat -resepti hävisi heti ekan haarukallisen jälkeen :D

      Poista
    3. Mahtavaa!!! Millon tulette meille syömään palkinnoksi näistä ylistyssanoista;)

      Poista
    4. Hahah... ;) Mies tilasi tätä taas viikonloppuruoaksi :)

      Poista
    5. Anniina. Mä tykkään sun miehestä! :)

      Poista

Instagram