Sitrus-quinoasalaatti

torstaina, tammikuuta 08, 2015


TƤmƤ salaatti syntyi vƤhƤn kuin itsestƤƤn kun tarkoitukseni oli tehdƤ kalan lisukkeeksi raikas mutta kuitenkin ruokaisa salaatti jƤƤkaapin sisƤllƶstƤ. Olen monesti tehnyt quinoasta vihannessalaatteja ja olen oppinut sen, ettƤ ainakin minuun makuun quinoa ei saa olla liikaa. Nytkin oli tarkoitus tehdƤ nimenomaan vihannekset quinoalla eikƤ toisin pƤin. Nyt kun sitrukset ovat sesongissa ja niitƤ lƶytyi kotona monessa muodossa, lisƤsin salaattiin appelsiinin ja pomelon, jonka puolikas jƤi alkuviikolla tehdystƤ katkarapusalaatista. Koska salaatti oli tarkoitus syƶdƤ kalan kanssa, mausteeksi pƤƤttyivƤt myƶs kaprikset joista kala yleensƤ tykkƤƤ. Tuloksena oli just se toivottu raikas kokonaisuus, joka toimisi yhtƤ hyvin lihankin kanssa ja sellaisenaan.  

Sitrus-quinoasalaatti
4 dl keitettyƤ quinoa
1 ruukku vihreƤtƤ salaattia revittynƤ
2 grillattua punaista paprikaa
½ pomeloa kuorittuna paloina
1 appelsiini kuorittuna lohkoina
2 rkl hienonnettua kevƤtsipulia
1 rkl kapriksia
kourallinen tuoretta korianteria hienonnettuna  
1 rkl oliiviƶljyƤ
1 tl sitruunanmehua
suolaa ja pippuria

  • Grillaa puoliksi leikatut paprikat mustiksi uunissa grillivastuksen alla. Anna niiden jƤƤhtyƤ kelmun alla ja poista kuori. Leikkaa viipaleiksi. Kuori pomelo ja appelsiini ja irrota jokainen segmentti, ettei niihin jƤƤ yhtƤƤn kuorta eikƤ siemeniƤ.
  • KeitƤ quinoa pakkauksen ohjeiden mukaan. Anna hieman jƤƤhtyƤ. Sekoita siihen kaikki muut aineet ja mausta suolalla ja pippurilla.

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Kiva salaatti,.Itse pidƤn quinoasta sen verran ettƤ sitƤ saa olla reilusti;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! TƤmƤ on nyt kevyempi tammikuu-versio ;)

      Poista
  2. Voi tƤtƤ ruokatelepatiaa, taas! :D Meinasin nimittƤin itsekin laittaa pari pƤivƤƤ sitten sekƤ kvinoaa ettƤ sitrusta (greippiƤ) salaattiin, mutta pƤƤdyin sitten kuitenkin vƤhƤn muihin juttuihin. Mutta ryyni/palkokasvipitoisia, ruokaisia salaatteja tehty siis tƤƤllƤkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. VƤhƤn kyllƤ repesin kun luin sinun salaattiversion Ƥsken)) MeillƤ voi olla yhteinen keittiƶ!

      Poista

Instagram