Kana ja päärynä padassa

perjantaina, tammikuuta 16, 2015


Kylminä vuodenaikoina meillä syödään paljon patoja. Söisin talvella mielellään myös enemmän keittoja mutta perheemme miehet eivät jostain syystä suostu niitä edes maistamaan. Mutta ei siitä sen enempää.  Patojen sisältö pienillä variaatioilla usein toistaa aika paljon itseään. Ne ovat yleensä voimakasti maustettuja ja maut lainattuja Intian ja Pohjois-Afrikan suunnalta. Tälläkin kertaa pysyin tutuissa mausteissa, mutta hieman poikkesin kaavasta lisäämällä maustepippuria, katajanmarjaa ja tuoretta päärynää.
Maustepippuria en ole aikaisemmin paljon keittiössäni käyttänyt, mutta kokeiltuani muutaman reseptin Yotam Ottolenghin kirjoista siitä on tullut minun uusi suosikki. Tuntuu, että Ottolenghi käyttää sitä melkein joka toisessa reseptissä ja hyvin toimii. Aikaisemmin olen usein lisännyt mausteisiin hauduttuihin ruokiin kuivattuja aprikooseja tai muita kuivattuja hedelmiä tuomaan mausteisuuden vastapainoksi makeutta. Tällä kertaa käyttämäni tuore päärynä toi kuitenkin paljon enemmän makua erittäin mausteeseen, muttei kuitenkaan tuliseen lopputulokseen.

Kana ja päärynä padassa
n. 700 g broilerin paistileikkeitä n. 4x4 cm paloina
öljyä paistamiseen
n. 1 ½ dl vehnäjauhoja
suolaa ja pippuria
1 iso sipuli hienoksi pilkottuna
3 valkosipulikynttä hienonnettuna
1 ½ -2 tl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 tl kanelia
1 tl garam masalaa
1 tl maustepippuria
5 katajanmarjaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk säilöttyjä kikherneita
1 tl sokeria
3 tuoretta päärynää
kourallinen hienonnettua tuoretta korianteria
  • Mausta broilerin palat suolalla ja pippurilla ja pyörittele ne vehnäjauhoissa. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää siihen kanat. Paista niitä hieman ruskeiksi n. 4 minuuttia.
  • Lisää joukkoon sipulit, inkivääri, kaneli, garam masalaa, maustepippuri ja katajanmarjat. Sekoita hyvin ja paista vielä n. 3 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja sokeri. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja anna hautua pienellä lämmöllä n. 30-40 minuuttia.
  • Kuori päärynät, poista kivet ja leikkaa neljään lohkoon. Lisää päärynälohkot ja kikherneet pataan ja hauduta vielä vartti. Ripottele päälle tuoretta korianteria.

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram