Entrecote tagliata ja paistetut perunat

torstaina, tammikuuta 01, 2015


Olen nyt kohta kaksi vuotta ollut hoitovapaalla ja kävin tällä viikolla pitkästä aikaa työpaikallani. Kun tiedustelin rakkailta työkavereiltani seuraavatko ne minun blogia, sain välittömästi palautetta, että blogissa on tällä hetkellä liikaa pikkusievää näpertelyä ja pitää ehdottomasti olla enemmän liharuokia. Ehdotuksena oli äijäruoka – teemaviikko, jonka ehdottomasti aion toteuttaa jossain vaiheessa. Ei liene yllätys, että enemmistö työpaikallani on miehiä. Kiitän kaikista palautteesta ja yritän ottaa kaikki huomioon, kuitenkin pysyen uskollisena tyylilleni. Koska kamerani on tällä hetkellä huollossa, tarkoituksena oli pitää vähän hiljaisempi kausi postausten suhteen. Mutta kun kerran tarjolla oli toivottu pihviannos, oli pakko julkaista tämä vaikka surkeiden kännykkäkuvien kera.   

Olen monesti maistanut Italiassa yksinkertaista tagliata-annosta missä ohut paistettu ja viipaleiksi leikattu pihvi tarjottiin rucolasalaatin kanssa. Ja tottahan se on, että kun pihvi on hyvin kypsennetty ja maustettu niin eihän se muuta kaipaa. Ostin uuden vuoden päivän ateriaksi entrecote pihvejä, jotka ovat yksi minun pihvi suosikeista. Meillä syödään niitä silloin tällöin mutta silloin melkein joka kertaa joudun seuraamaan miten läskikammoinen mieheni pahoinpitelee pihviä lautasella. Olen itse taas sitä mieltä, että entrecoten lihan välissä oleva rasva on just se joka tekee pihvistä maukkaan. Joten päätin ottaa rasvanpoiston omiin käsiin ja leikata pihvi valmiiksi tagliata tyyliin. Maustamiseen otin hieman mallia Nigella Lawsonin Nigellissima kirjasta. Nyt ei jäänyt lautaselle mitään ylimääräistä ja maut olivat kohdilla. Yksinkertaiset paistetut hieman valkosipulilla maustetut perunat toimivat lisukkeena täydellisesti.

Entrecote tagliata

3 naudan entrecote pihviä
n. 5 rkl oliiviöljyä + 1 rkl paistamiseen
1 tl chilirouhetta
2 tl kuivattua oreganoa
n. 1 tl suolaa
2-3 rkl punaviinietiikkaa
250 g kirsikkatomaatteja
  • Ota pihvit huoneenlämpöön ainakin tunti ennen valmistamista. Sekoita keskenään oliiviöljy, chili, oregano, suola ja etiikka kastikkeeksi ja kaada se laakeaan astiaan, johon pihvit mahtuisivat yhdessä kerroksessa.
  • Sivelee pihviin hieman öljyä ja paista kuumalla pannulla noin pari minuuttia per puoli. Näin pihvit ovat vielä aika raakoja sisältä. Halutessasi kypsemmän pihvin paista lihat hieman pidempään. Nosta pihvit pannulta ja asettele ne kastikkeeseen, Anna niiden maustua noin pari minuuttia per puoli.
  • Leikkaa tomaatit puoliksi. Ota maustetut pihvit leikkuulaudalle ja laita tomaattiviipaleet kastikkeeseen leikattu puoli alaspåin. Leikkaa pihvit viipaleiksi ja asettele ne tarjoiluastialle tai lautasille. Sekoita tomaatit kastikkeessa ja annostele ne lihan päälle. Kaada myös loput kastikkeesta lihojen päälle. Koristele halutessa tuoreella oreganolla.



Paistetut perunat valkosipulilla
4 perunaa kuutioiksi leikattuna
2 valkosipulikynttä kuorettomana
2 mieluisan yrtin oksaa
suolaa
öljyä paistamiseen
  • Lämmitä öljy pannulla ja lisää perunakuutiot. Lisää sekaan valkosipulit ja yrtit. Paista perunat suhteellisen kovalla lämmöllä kunnes ne saavat kauniin värin. Mausta suolalla. Pienennä lämpö ja sulje pannu kannella. Paista perunat kypsiksi.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Ihanan raikas tapa tarjota pihvi! Entrecote on minunkin suosikkini :)

    VastaaPoista
  2. Entrecote on paras ja just rasvan takia;) Annos oli oikeasti aika raikas. Suklaajälkkäri vain vähän pilasi oloa))

    VastaaPoista

Instagram