Aasialainen kana-nektariinisalaatti

tiistaina, elokuuta 11, 2015

Tämä salaatti syntyi hieman vahingossa, mutta koska se oli mielestäni niin kaunis ja herkullinen päätin jakaa reseptin teidänkin kanssa. Valmistamisessa ei kestä montaa minuuttia ja näin yllätys hellepäivinä kevyt mutta mausteinen ateria maistuu monelle.  Ne jotka pitävät aasialaisen keittiön suolaisen, happaman, makean ja tulisen yhdistelmästä varmastikin pitävät tästä kevyestä ja erittäin herkullisesta salaatista. Nektariinit kuuluvat minun kesään melkein samalla tavalla kuin mansikatkin, joten niitä helposti eksyy myös suolaisiin ruokiin, ja ne myös toimivat. Salaattiin voisi varmasti lisätä vaikka suolaista juustoa kuten fetaa tai vuohenjuustoa mutta minulle se maistui melkein täydelliseltä just sellaisenaan. 

Aasialainen kana-nektariinisalaatti (n. 2-3 hlö:lle)
9 kpl broilerin sisäfileetä (tai 2 kpl rintafileetä)
3 nektariinia
2 avomaan kurkkua
iso kourallinen korianterilehtiä
iso kourallinen mintunlehtiä
n. 1 dl paahdettuja maapähkinöitä
suolaa ja pippuria
öljyä paistamiseen

1 rkl kalakastiketta
1 rkl sitruunanmehua
1 punainen chili hienonnettuna siemenet poistettuina
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

  • Valmista kastike sekoittamalla kalakastike, sitruunanmehu, hienonnettu chili ja valkosipuli.
  • Mausta kanat suolalla ja pippurilla ja paista pannulla kypsiksi.
  • Leikkaa nektariinit lohkoiksi. Kuori kurkut ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi pitkiksi siivuiksi.
  • Sekoita isossa kulhossa nektariinit, kurkut ja yrtit. Asettele salaatin päälle kanaviipaleet ja ripottele päälle maapähkinät. Mausta salaatti kastikkeella. 

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Minusta on ihanaa, miten hyvin monet tutun arkiset hedelmät ja vihannekset taipuvat aasialaisiin makuihin. Säästää vaivaa (ja rahaa), kun ei aina tarvitse lähteä etnokauppaan. Itse kokeilin viimeksi omenaa, nektariini toimii varmasti myös ihan superhyvin - kiitos ideasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Tykkäsin tässä tosi paljon nektariinista. Ja totta mitä sanot. Huomasin että lähimarketissa myydään vihreätä papaijaa, hinta 19,90€ kg....!?!

      Poista

Instagram