Suklainen marjakääretorttu ja KitchenTime jälkiruokakilpailu

sunnuntaina, elokuuta 23, 2015

Sain vastikään Suomeen rantautuneelta KitchenTime verkkokaupalta kutsun osallistua heidän Instagramin puolella järjestettävään jälkiruokakilpailuun ja tietenkin päätin olla mukana. Mikä loistava tekosyy valmistaa jälkiruokaa arkena! Kutsu tuli parhaaseen marja aikaan, joten en voinut ajatellakaan valmistavani jälkiruokaa ilman näitä upeita sesonkiherkkuja. Meitä kun ei kauan niillä hemmotella.

Niinpä osallistun kisaan suklaisen marjakääretortun reseptillä. Kääretorttua valmistin ensimmäistä ja viimeistä kertaa ylä-asteen kotitaloustunnilla, joten olikin aikaa päivittää hieman taitoja. Näitä kahta kuitenkin yhdistää vain sana kääretorttu. Kisan leivonnainen on valmistettu suklaisesta marengista, joka sai täytteeksi kuohkean mascarponevaahdon, raikkaita kesämarjoja ja manteleita. Niin täyteläinen, mutta samalla niin ihanan raikas jälkiruoka. Omat käärimistaidotkin olivat näköjään pysyneet vuosien jälkeen tallella ja kakun rullaaminen sujui kuin vanhalla tekijällä.  Kun valitettavasti kohta tuoreita marjoja ei enää löydy metsästä, pellolta eikä kaupanhyllyiltä, täytteeksi voi kokeilla sesongin mukaan vaikka mitä muuta. Heti tuli mieleen ehkä hieman jouluinen kääretorttu, jossa marjojen tilalla ovat mausteliemessä keitetyt luumut.

Reseptin ainesosalista muistuttaa toki aika paljon klassista Pavlova kakkua, mutta tässä tapauksessa lopputulos niin maistuu kuin tuntuukin täysin erilaiselta. Jokainen suupala on saanut tasaisesti kosteutta kuohkeasta kreemistä, pehmeässä marengissa rouskuvat pienet suklaan palat ja jokainen marja yllättää ja raikastaa omalla tavallaan.

Jos innostuit tästä reseptistä tai haluat inspiroitua muiden kilpailuun osallistuvien bloggareiden kesäisistä herkuista, niin käy tarkistamassa reseptit KitchenTime Instagram tilillä. Jos seuraat KitchenTimea Instgramin puolella (@kitchentimefi) ja äänestät tykkäämällä sinun suosikki jälkiruokaa viikon aikana, pääset osallistumaan arvontaan jossa voi voittaa aivan upean Eva Solon GravityCollection Box – kattilasetin, jonka arvo on yli 200€!

Suosittelen myös käymään tutustumassa KitchenTime verkkokaupan sivuihin. Sieltä löytyy vaikka mitä mielenkiintoista keittiöön. Itse löysin Cloer vohveliraudan, joka oli jo pitkään minun hankintalistalla. Joten luultavasti blogiin on lähiaikoina tulossa enemmän kuin yksi vohveliohje!  

Suklainen marjakääretorttu 
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl maissijauhoja
6 kananmunan valkuaista (huoneenlämpöistä)
300 g sokeria
1 tl balsamietikkaa
50 g tummaa suklaata hienonnettuna
ripaus suolaa

Täyte
250 g mascarpone juustoa
3 dl kuohukermaa
2 tl sokeria
1 rkl Kirsch kirsikkaviinaa (tai muuta likööriä)
1,5 dl paahdettuja mantelilastuja
n. 500 g tuoreita marjoja (itse käytin mansikoita, vadelmia ja mustikoita)

  • Siivilöi kulhoon kaakaojauhe ja maissijauhot. Lisää joukkoon ripaus suolaa ja sekoita.
  • Vatkaa valkuaiset isossa kulhossa tai yleiskoneessa kunnes vaahtoa alkaa muodostua. Lisää joukkoon sokeri vähän kerralla ja jatkaa vatkaamista. Vaahto on valmis kun se pysyy kulhossa vaikka kääntäisit sen ylösalaisin.
  • Lisää joukkoon kaakao- ja maissijauhot ja etikka. Vatkaa seosta vielä hetken. Lisää joukkoon hienonnettu suklaa ja sekoita seosta varovasti lusikalla.
  • Levitä marenkiseosta tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 180-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
  • Valmista täyte vatkaamalla hieman keskenään mascarpone, kerma, sokeri ja kirsikkaviina kunnes niistä muodostuu pehmeä vaahto.
  • Ota valmis marenki pois uunista ja anna hieman jäähtyä.
  • Valele tilkka rypsiöljyä leivinpaperilevyn päälle ja aseta se marenkilevyn päälle öljytty puoli alaspäin. Kastele hieman keittiöpyyhettä ja levitä leivinpaperin päälle.
  • Käännä varovaisesti marenkilevy pois pelliltä, niin että pyyhe jää alimmaiseksi. Poista varovasti päälimäiseksi jäänyt leivinpaperi.
  • Levitä marenkilevylle kaksi kolmasosaa macarponevaahdosta ja marjoista, ripottele päälle mantelilastuja.  Kääri aloittaen pitkästä reunasta poispäin itsestä, samalla poistaen marengista leivinpaperi. Käytä pyyhettä apuna. Käännä torttu sauma alaspäin.
  • Levitä valmiin kääretortun päälle jäljellä oleva mascarponevaahto ja koristele marjoilla.
Postaus on tehty yhteistyössä KitchenTime verkkokaupan kanssa. 

You Might Also Like

6 kommenttia

  1. En ole tainnut koskaan valmistaa kääretorttua. Kyllä pitäisi kokeilla, sen verran herkullisen kuuloinen resepti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä herkkua! Olin hieman huolissa miten kauan se säilyy jääkaapissa.. mutta ei todellakaan ehtinyt pilaantua;)

      Poista
  2. Olen joskus tehnyt (ja myös polttanut uunissa :D) marenkirullaa/kääretorttua, mutta onpa kiva idea tuo suklainen versio! Ehkä olisi revanssin aika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle meinas käydä samoin;) Mutta hyvä siitä tuli!

      Poista
  3. Oliko tässä siis käytetty jotain heidän verkkokaupan tuotetta/konetta tämän valmistukseen? Postauksesta ei ihan tajunnut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Ei, en ole tässä käyttänyt KitchenTime verkkokaupan tuotteita. Toki sieltä vatkaimia löytyy;)

      Poista

Instagram