Luukku 22 - Suklaa-päärynäkakku siemenillä

keskiviikkona, joulukuuta 21, 2016


Kiirehän tässä varmasti kaikilla on. Mutta jos vielä jaksat innostua ruokalahjoista tai muuten vaan tarvitset kahvipöytään herkullista tarjottavaa, niin tämä on minun suositus. Kuivakakku joka ei ole kuivaa nähnytkään. Päärynän ja suklaan yhdistelmä antaa kakulle runsaasti niin makua kuin kosteutta, ja tässä yhteydessä yllättävätkin siemenet hieman rasvaisuutta ja rakennetta. Valmistus ei vaadi mitään ihmeellisiä kommervenkkeja, joten kyllä vielä vähäsen ehtii leipoa!

Suklaa-päärynäkakku siemenillä

175 g suklaata
50 g siemeniä (esim. kurpitsa- ja auringonkukan)
1 päärynä
150 g sokeria
150 g voita
3 kananmunaa
150 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

  • Rouhenna suklaa ja siemenet karkeiksi veitsellä. Leikkaa päärynä n. 0,5cm kuutioiksi.
  • Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa kuohkeaksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon suklaa, siemenet ja päärynä.
  • Siirrä taikina halkaisijaltaan n. 20cm kokoiseen korkeareunaiseen voideltuun vuokaan. Paista kakku 160-asteisessa uunissa n. 40-50 minuuttia kunnes puisella tikulla kokeilemalla taikina on kuiva. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram