Nektariini chutney

maanantaina, elokuuta 15, 2016


Nektariinit ovat tänä vuonna olleet mielestäni erityisen mehukkaita ja näiden sokeripommien sesonki on just parhaimmillaan. Perinteisten makeiden herkkujen lisäksi näitä makupaloja voi monipuolisesti yhdistellä myös suolaisiin ruokiin ja chutney on siitä hyvä esimerkki. Hieman ehkä syksyiset maut sopivat täydellisesti ainakin tämän hetken säätunnelmiin. Hieman intialaisvivahteisia mausteita, niin makea ja samalla voimakkaasti mausteinen lisuke on valmis. Chutneylla voi monipuolisesti maustaa liharuokia tai vaikkapa tarjota rasvaisen juuston kaveriksi.


Nektariini chutney

4 nektariinia lohkoina
1 punasipuli lohkoina
1 punainen chili ohuina viipaleina
1 tl raastettua inkivääriä
0,5 tl jauhettua korianteria
0,5 tl jauhettua juustokuminaa
0,5 tl jauhettua maustepippuria
2 rkl ruokosokeria
yhden limen mehu

  • Yhdistä uunivuoassa kaikki muut ainekset paitsi limenmehu ja paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia kunnes nektariinit pehmenevät. Sekoita puolissa välissä.
  • Mausta valmiit nektariinit limenmehulla ja anna jäähtyä. 


You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram