Bataatti nachot kanakastikkeella ja raikkailla lisukkeilla

maanantaina, elokuuta 01, 2016


Nyt on palattu kotiin, loma on ohi ja töihin paluukin suoritettu. Vaikka kuinka tylsältä tämä kuulostaa, kyllä arki tuntuu tällä kertaa oikein mukavalta. Omalla tavalla ihanan tylsä, tuttu ja turvallinen elämä varsinkin lapsiperheessä ei ole yhtään yliarvostettu juttu. Loma tuli kyllä tarpeen, mutta töihin paluukin tuntui hyvältä ja ensimmäinen työpäiväkin venähti huomaamatta tavallista pidempään. Ehkä inspiroiduin meidän kolmevuotiaasta, jonka intoa oli iloa seurata, kun hän kuukauden jälkeen juoksi päiväkotiin, vaikka lomalla olikin hänelle mitä ihmeellisimpiä virikkeitä.

Kahden viikon ravintolaruokinnan jälkeen teki mieli jotain kotoisaa, mausteista mutta ei kuitenkaan raskasta. Nachoista ei yleensä kauhean kevyitä herkkuja tule mieleen, mutta sellaista tässä yritin loihtia.  Maissilastut on korvattu uunissa valmistetuilla bataattisipseillä ja mausteinen jauhelihakastike valmistui kevyemmästä kananpojan jauhelihasta ja vihanneksista, mikä ei ollut yhtään tavallista nautaversiota huonompi vaihtoehto. Koko komeus raikastettu limellä maustetuilla tomaattisalsalla ja jogurtilla, ja ei muuta kuin sipsejä rouskuttamaan! Paljon makuja, jotka täydentävät toisiaan.


Bataatti nachot kanakastikkeella ja raikkailla lisukkeilla 

Bataattisipsit

1 iso bataatti n. 500 g
2 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa

Kanakastike

1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen paprika ohuina suikaleina
200 g munakoisoa pieninä kuutioina
400 g kananpojan jauhelihaa
1 tl juustokuminaa
1,5 tl kuivattua oreganoa
2 tl savupaprikaa
ripaus chiliä (maun mukaan)
2 tomaattia kuutioina
1,5 tl Worcestershire – kastiketta
suolaa ja pippuria

Limejogurtti

2 dl kreikkalaista jogurttia
yhden limen mehu

Tomaattisalsa

250 kirsikkatomaatteja puolikkaina
yhden limen mehu
kourallinen korianteria hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
suolaa ja pippuria
  • Valmista ensin bataattisipsit. Kuori bataatti ja leikkaa mielellään mandoliinilla mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Sekoita joukkoon hieman öljyä ja mausta suolalla. Levitä viipaleet yhdeksi kerroksi uunipellille (tästä tulee n.4 pellillistä), ja paista 120-asteisessa uunissa n. tunnin verran kääntäen viipaleet puolessa välissä.  Laske uunin lämpötila 100-asteeseen, raota uunia hieman ja jatka paistamista vielä n.40 minuuttia kunnes sipsit ovat rapeita. Sipsien paistoaika riippuu paljon niiden paksuudesta, joten tarkkaile, ettei ne pääse palamaan.
  • Lämmitä pannulla tilkka öljyä ja paista siinä sipuli, valkosipuli ja paprika, niin että ne hieman pehmenisivät. Siirrä vihannekset pannulta.
  • Paista pannulla munakoisokuutiot kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin. Siirrä munakoiso pois pannulta.
  • Paista pannulla jauheliha ja mausta se juustokuminalla, oreganolla, savupaprikalla, chilillä ja worcestershire-kastikkeella. Lisää joukkoon tomaatit ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada pannulle n.2 dl vettä ja anna kastikkeen hautua n. 8 minuuttia kunnes neste on hieman haihtunut. Tarkista maku.
  • Sekoita jogurttiin limen mehua ja anna maustua.
  • Valmista salsa sekoittamalla kirsikkatomaattipuolikkaat, korianteri, valkosipuli ja limen mehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Tarjoa kanakastike bataattisipsien, jogurttikastikkeen ja tomaattisalsan kera. Lisää halutessa päälle hieman avokadoa.

  


You Might Also Like

6 kommenttia

  1. Erilaisten kasvissipsien ohjeita näkyy paljon, mutta eipä ole tullut mieleen tarjota nachoina. Onpa kiva idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näitä vaan tulee aina syötyä aivan liikaa ;)

      Poista
  2. Vautsi mikä mahtava idea nuo bataattinachot! Pakko kokeilla :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Joo, näitä saa "luvalla" syödä ja super herkullisiahan ne ovat:)

      Poista
  3. Noita bataattinachoja pitää kyllä kokeilla joskus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! häviävät lautaselta hetkessä ;)

      Poista

Instagram