Aprikoosi, fenkoli, vuohenjuusto ja minttu

perjantaina, kesäkuuta 05, 2015

Tällä kertaa oli tarkoitus valmistaa salaatti nektariineista kun kerran monen maukkaan hedelmän sesonki on vihdoinkin alkanut. Kaupassa kuitenkin hieman petyin hedelmien ulkonäköön ja päätin odottaa pari viikkoa jos vaikka hieman kypsempiä ja mehukkaampia yksilöitä ilmestyisi kauppojen hyllyille. Sen sijaan pitkään odotetut aprikoosit näyttivät just siltä miltä pitikin, kypsiltä ja meheviltä. Hedelmien oli tarkoitus olla salaatin päätähtenä, joten laadusta en halunnut tinkiä. Näiden makeiden hedelmien sesonki on meillä lyhyt. Yritän yleensä ottaa kesästä kaiken irti ja hedelmävadista löytyy monenlaista hedelmää, joista joskus saan kuulla kysymyksen – mikä tämä on?

Niin kuin tiedämme, makea hedelmä ja vuohenjuusto ovat takuuvarma yhdistelmä, johon päädyin nytkin. Muut salaatin ainekset koostuivat minun keittiön vakiosuosikeista kuten tuoreesta fenkolista ja mintusta. Tykkäsin salaatin yhdistelmästä tosi paljon.  Annos toimii loistavasti niin sellaisenaan kuin lisukkeena.

Aprikoosi-fenkolisalaatti (2:lle tai 4:lle lisäkkeenä)
4 aprikoosia ohuina lohkoina
1 pieni fenkoli erittäin ohuina suikaleina
100 g pehmeätä vuohenjuustoa pieninä nokareina
iso kourallinen rucolaa
n.1 dl mintun lehtiä hieman revittynä

Sitruuna-sinappikastike
0,5 dl oliiviöljyä
1 sitruunanmehu
0,5 tl Dijon sinappia
ripaus sokeria
  • Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Lisää aprikoosilohkot kastikkeeseen ja anna marinoitua muutama minuutti.
  • Leikkaa fenkoli erittäin ohuiksi suikaleiksi mandoliinilla tai vaikka juustohöylällä. Jos et ihan heti käytä fenkolia upota se jääkylmään veteen odottamaan, että se pysyisi rapeana.
  • Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään, lisää marinoidut aprikoosit ja valuta päälle salaattikastike. 

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Kiva idea käyttää talvisten (ja perinteisten) sitrusten sijaan kesäistä aprikoosia fenkolin kaverina! Täällä oli muuten kaupassa tilanne toisin päin, nektariinit olivat tosi hyviä mutta aprikoosit näyttivät siltä, että kaipaisivat vielä kypsymistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapissa on kaikki vähän erilaista;) Täällä nektariineja on jo tosi paljon ja ok hintaisiakin mutta raakoja ne on vielä..

      Poista

Instagram