Quinoa-maissisalaatti pekonilla

keskiviikkona, kesäkuuta 24, 2015

En ole ihan varma onko tämä kesäinen vai syksyinen salaatti, taitaa muistuttaa hieman tätä kesää. Joka tapauksessa se on ruokaisa ja erittäin maukas! Teen usein varsinkin kesäisin quinoasalaatteja missä on paljon grillattuja vihanneksia ja yrttejä mutta siihen sitten meidän quonoan käyttö lähinnä rajoittuukin vaikka pidän sen mausta. Maissi on kanssa niitä kasviksia, jotka meidän perheessä maistuvat sellaisenaan, hieman paistettuna voinokareen kanssa. Mutta maissin käyttö salaateissa ei jostain syystä yleensä houkuttele, lieneekö kouluruoasta saatu herne-maissi-paprika kammo. Tämä yhdistelmä kuitenkin toimii loistavasti, ja rapeaksi paistettu pekoni täydensi kokonaisuuden. Vaikka mauissa on paljon syksyistä, salaatti toimii erinomaisesti varsinkin kesäisissä ulkoruokailuissa, se kun ei sisällä mitään helposti pilaantuvaa ja pysyy pitkään raikkaana.

Quinoa-maissisalaatti pekonilla (4:lle)
2 esikeitettyä maissitähkää
100 g quinoa
1 pkt (170 g) Amerikan pekonia
1-2 salottisipulia hienonnettuna
1 dl pähkinöitä paahdettuna ja karkeasti rouhittuina
1 sitruunan mehu
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
(hieman parmesaania tarjoiluun)

  • Keitä quinoa pakkauksen ohjeiden mukaan hieman suolatussa vedessä.
  • Paista pekoniviipaleet rapeiksi uunissa tai pannulla ilman öljyä. Siirrä valmiit pekonit talouspaperin päälle ja anna öljyn valua. Leikkaa pekonit sentin paloiksi.
  • Laita maissit uunivuokaan, valuta päälle 1-2 rkl oliiviöljyä ja paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia välillä kääntäen. Anna valmiin maissin hieman jäähtyä ja leikkaa jyvät tähkästä veitsellä. Siirrä maissijyvät isoon kulhoon, sekoita joukkoon uunivuokaan jäänyt öljy ja mausta hieman suolalla.
  • Lisää maissin joukkoon kulhoon salottisipuli, quinoa, pekoni, ja pähkinät. Mausta sitruunanmehulla, parilla lusikalla oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja tarkista maku. Halutessa ripottele salaatin päälle hieman raastettua parmesaania.   



You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Kuulostaa sellaiselta salaatilta, jota saattaisin syödä noin ämpärillisen :) Pari jalapenoa saattaisi eksyä myös joukkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)) hieman minäkin taistelin itseäni kanssa, etten laitaisi chiliä joukkoon;)

      Poista

Instagram