Nopeat tomaatti-pekonipiiraat

torstaina, toukokuuta 05, 2016


Kunnon kevät tai jo lähinnä kesä yllätti kaikki. Viikon aikana aurinko on paistanut sen verran ahkerasti, että ainakin itselleni kuten varmasti monelle tuli kiire vaihtaa vaatekaapin sisältö kesäisempään kuosiin. Terassit on laitettu kuntoon ja ruoastakin nautitaan mahdollisuuksien mukaan taivaan alla. Sen verran meille kaikille on tullut pimeän kauden aikana aurinkoa ikävä, että tuskin tällä hetkellä moni haluaa viettää pitkiä aikoja keittiössä. Nyt on virallisesti alkanut helposti valmistettavien ruokien aika. Yllättäville vieraille, aamu- ja iltapalalle tai vaikkapa äitienpäivän aamiaiseksi voi helposti valmistaa herkullisia tomaatti-pekonipiiraita, joissa on hieman potkua. Ajan säästäjänä ja pelastajana toimii taas kerran lehtitaikina pakasteesta, joka ainakin minulla löytyy aina pahan päivän varalle. Aurinkoista viikonloppua herkullisten välipalojen seurassa!

 Tomaatti-pekonipiiraat (6 kpl)

6 levyä valmista lehtitaikinaa
n. 150 g kirsikkatomaatteja
1 tl tabascoa
1,5 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
6 viipaletta pekonia
1 avokado
basilikanlehtiä koristeluun

  • Sulata lehtitaikinalevyt ja leikkaa jokainen levy puoliksi. Painele taikinaneliöitä hieman sormilla ja tee haarukalla taikinan keskelle hieman reikiä jättäen yhden sentin verran reunoille ehjäksi.
  • Leikkaa tomaatit puoliksi. Sekoita pienessä astiassa tomaattipuolikkaat, tabasco ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua muutaman minuutin.
  • Jää tomaattipuolikkaat taikinaneliöiden keskelle ja säästä tomaateista jäänyt maustettu öljy. Leikkaa pekoniviipaleet puoliksi ja aseta tomaattien päälle. Paistaa piiraat 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  • Leikkaa avokado ohuiksi viipaleiksi ja aseta valmiiden piirakoiden päälle. Ripottele päälle jäljelle jäänyt mausteöljy. Koristele basilikanlehdillä. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram