Kurkku minttu tabouleh salaatti

sunnuntaina, toukokuuta 08, 2016


Aurinko on kaikkien yllätykseksi jaksanut ilahduttaa meitä jo kokonaisen viikon verran, kiitos siitä! Tämän kunniaksi taas kerran helppo ruokaisa resepti, jossa on paljon kesäisiä makuja ja valmistus vie vain hetken. Idean tähän sain kun katselin muutama päivä sitten ruokaohjelmaa, jossa mainittiin bulgurvehnää. Ohi kävelevä mieheni alkoi kysellä mitä bulgur on, vaikka olen nähnyt hänet syövän sitä niin minun valmistamana kuin hieman autenttisemmassa ympäristössä ja muodossa etelän matkoillamme. Nämä ns. murskatun vehnän suurimot ovat monelle tuttuja Lähi-Idän keittiöstä ja ehkä parhaiten tunnemme sen libanonilaisen tabouleh – salaatin yhtenä raaka-aineesta. Ruokaisat jyvät ovat täydellinen salaattien lisä, suosittelen niitä etenkin kevään monenlaisien juhlien buffet-pöytiin tarjottavaksi, ne kun kestävät seisomista huomattavasti paremmin kuin perinteiset salaatit ja ovat hieman terveellisempi ja mielenkiintoisempi korvike jo elämänsä nähneille riisi- ja pastasalaatteille.

Kurkku minttu tabouleh salaatti

1,5 dl kypsymätöntä bulgurvehnää
1 kurkku
2 rkl kevätsipulia hienonnettuna
1 ruukku salaattia revittynä
kourallinen mintunlehtiä
kourallinen korianterilehtiä
100 g fetajuustoa rouhittuna
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunanmehua
1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
suolaa ja pippuria

  • Keitä bulgurvehnä pakkauksen ohjeiden mukaan ja anna jäähtyä.
  • Kuori kurkku ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa kypsä bulgur, kurkkukuutiot, kevätsipuli, revitty salaatti, yrtit ja feta.
  • Sekoita keskenään öljy, sitruunanmehu ja valkosipuli. Kaada kastike salaattiin ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram