Avokado-tahini leipä sumakkitomaateilla

perjantaina, huhtikuuta 15, 2016


Jos pari viikkoa sitten perjantai-iltana meillä syöttiin tuhteja pekonileipiä juustolla, niin tällä viikolla pidetään huomattavasti kevyempää linjaa, tietenkin mausta tinkimättä. Kolme leivän täytettä ovat tässä mielestäni yhtä tärkeässä roolissa ja toisiaan täydentämässä. Tomaattifanina varsinkin näin sesongin ulkopuolella, suosin niiden paahtamista uunissa, näin tulee esiin niistä talviaikana pahasti jonnekin piiloon mennyt makeus ja jopa kunnon herkullinen maku. Lähi-idän yksi suosikkimausteistani, kirpeä sumakki taas antaa omanlaisen ihanan lisäyksen, joka piristää annosta kuin annosta. Helppo tahini-jogurttikastike taas syntyy ihan hetkessä ja on erinomainen ja monipuolinen kastike vaikka mille. Parista leivästä voi tulla jopa ähky, mutta hyvä sellainen. 


Avokado-tahini leipä sumakkitomaateilla

n. 200 g kirsikkatomaatteja
n. 2 tl sumakkia
1,5 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl tahinitahnaa
1 tl sitruunanmehua
2 pientä avokadoa
suolaa ja pippuria
4 palaa leipää hieman paahdettuna

  • Leikkaa tomaatit puoliksi ja levitä uunipellille leikkuupuoli ylöspäin. Ripottele päälle sumakkia ja paistaa 175-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.
  • Valmista tahinikastike sekoittamalla jogurtti, tahinitahna ja sitruunanmehu.
  • Hienonna avokado hieman haarukalla ja levitä leipäviipaleiden päälle. Mausta hieman suolalla ja pippurilla. Annostele hieman tahinikastiketta ja tomaatit päälle. 

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Ihanaa,lähes samanlaista olen minäkin syönyt usein.Kohta loppuu avokadojen aika,joten yritän syödä sitä paljonkin nyt kun sitä vielä saa hyvään hintaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat kyllä niin hyviä! Täällähän avokadosesonki kestää läpi vuoden ja hintakin on sen mukainen..

      Poista

Instagram