Paistettu kukkakaali

sunnuntaina, heinäkuuta 05, 2015

Blogissa on ollut viime päivinä erittäin hiljaista ja syynä siihen on tietenkin kesäloma, jota vietämme tällä hetkellä perheen kesken Turkin Belekissa. Lomasta tulee pian oma postaus, mutta jottette unohda minua täysin, niin kaivoin arkistosta paistetun kukkakaalin reseptin. Tämä ei ole ehkä niiden kuumimpien kesäpäivien ruoka, mutta suosittelen kokeilla heti kun pahimmat helteet hellittävät. Varsinkin kun kotimaisen kukkakaalin sesonki on alkanut. 

Itse rakastan kukkakaalia kaikissa muodoissa. Minulle se kelpaa raakana, paistettuna, soseutettuna tai vaikkapa marinoituna. Jostain syystä se kuitenkin jakaa mielipiteitä ja muistankin kun opiskeluvaihdossa asuessani Ruotsissa kimppa asunnossa, yksi kämppiksenä ollut ystävä lähti aina ulos lenkille kun minä ja Kärähtäneet blogista tuttu Heidi keitimme tätä ihanaa vihannesta. Mieheni taas yleensä suostuu syömään kukkakaalia vain raakana, joten ilahduin kun tämä paistettu versio kelpasi hänellekin. Syynä on kuulemma kukkakaalin rapeus joka yleensä häviää valmistuksessa.

Paistettu kukkakaali
 500 g kukkakaalia
2,5 dl vehnäjauhoja
3 dl hapollista kivennäisvettä
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
öljyä paistamiseen
1 sitruuna tarjoiluun

  • Leikkaa kukkakaali varresta irti ja leikkaa kukinnot noin sentin viipaleiksi.
  • Sekoita vehnäjauhot, kivennäisvesi, leivinjauhe ja suola taikinaksi.
  • Kuumenna n. 2 cm öljyä paksupohjaisessa pienessä kasarissa.
  • Pyörittele kukkakaalipalat taikinassa, ravista ylimääräinen taikina pois ja paista kuumassa öljyssä noin 4 minuuttia kääntäen puolessa välissä.
  • Nosta valmiit kullanväriset kukkakaalit öljystä talouspaperille. Syödessä pirskottele kukkakaalin päälle hieman sitruunanmehua.

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Aijai, nauroin vedet silmissä tuolle opiskeluajan muistolle, olin ihan unohtanut! :D Kukkakaali on kyllä ihanaa, joka vuosi kyttään kaupassa varmasti jo toukokuussa, josko kotimaiset olisivat ilmestyneet hyllyille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mieheni uhkailee tehdä samalla tavalla:) onhan siinä hieman erikoinen tuoksu mutta ei se niin paha ole;)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Terhi! Olivat aika petollisia kun popsin kulhollisen..;)

      Poista

Instagram