Nopeat säilötyt sitruunat

maanantaina, joulukuuta 08, 2014

Viime viikolla halusin valmistaa hamshukaa, ruokaa, johon reseptin mukaan kuuluvat säilötyt sitruunat. Olen monesti törmännyt niihin erilaisissa marokkolaisissa resepteissä ja olen nähnyt valmiita purkkeja myös kaupoissa. Itse en kuitenkaan ikinä säilöttyjä sitruunoita käyttänyt, vaikka paljon hyvää niistä olen kuullutkin. Wikipedian mukaan säilöttyjä sitruunoita käytetään Pohjois-Afrikan ja Intian keittiöissä ja niiden valmistamiseen menee viikkoja tai jopa kuukausia. Tämä ei ollut minulle hyvä uutinen koska niitä kaipaavaa ruoka oli tarkoitus tehdä seuraavana päivänä enkä todennäköisesti olisi ehtinyt isompaan kauppaan mistä näitä herkkuja olisi löytynyt.
Löysin kuitenkin muutaman reseptin pikaversioista, jotka olisivat valmiina heti samana päivänä. En tiedä voiko pikaversiota edes verrata oikeaoppiseen säilykkeeseen mutta itse olin erittäin tyytyväinen tähänkin. Hillomainen hapan ja suolainen hedelmä oli ihana lisä mausteiseen ruokaan. Ja varmasti keksin niille jatkossa monta maukasta käyttötapaa.

Nopeat säilötyt sitruunat
3 ohutkuorista sitruuna leikattuna pituussuunnassa kuuteen lohkoon
3 rkl karkeaa suolaa
n. 1 dl puristettua sitruunanmehua

 • Laita sitruunalohkot pieneen vuokaan, johon sitruunat just mahtuvat. Ripottele päälle suola ja kaada mehu. Peitä vuoka foliolla ja paistaa 100-asteisessa uunissa kolme tuntia välillä sekoittaen.
 • Anna sitruunoiden jäähtyä ja siirrä liemineen suljettavaan purkkiin. Säilytä suljettuna jääkaapissa.  

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Itsekin käytän paljon säilöttyjä sitruunoita.Niistä saa muuten tehtyä ihanan tahnan tällä tavoin
  http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2013/09/sitruunainen-valkosipulikastike.html
  varmaan tykkäisit siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kastike menee kokeiluun kun teen seuraavan kerran falafeleita;) Ja nyt kun katsoin sinun sitruunaohjetta harmittaa, etten lisänyt sokeria..

   Poista
 2. Meillä on ollut avoinen purkillinen säilöttyjä pikkusitruunoita ties kuinka kauan jääkaapissa, josta niitä on käytetty aina silloin tällöin lähinnä marokkolaistyylisiin ruokiin. Sitruunoissa on oma, voimakas, hyvä makunsa. Ohjeesi kuulostaa hyvältä, pitää pitää se mielessä kun purkin kaksi viimeistä sitruunaa on syöty.

  VastaaPoista
 3. Minäkin lisään seuraavan kerran johonkin marokkolaiseen pataan. Voisi ehkä kokeilla ns. oikeata versiota pitkän kaavan mukaan.

  VastaaPoista

Instagram