Erittäin vihreä keitto quinoalla ja wasabi-jogurtilla

maanantaina, toukokuuta 29, 2017


Kesä on jo melkein ovella tai tarkkaan ottaen muutaman kerran kurkistellut oven suussa, joten ainakin itsellä on ollut pientä pyrkimystä hieman keventää ruokavaliota. Viime viikolla kuitenkin vietin kolme mukavaa päivää Italiassa, ja siihen sitten kevennys pyrkimykset jäivätkin. Jatkuvat antipastot, herkulliset viinit ja suussa sulavat vastustamattomat jälkiruoat, niistä Italian reissut yleensä koostuvat ja tämäkään kerta ei ollut mikään poikkeus. Astuessa Helsinki-Vantaan lentokentälle taas iski fiilis, että näitä kaikkia edellä mainittuja ei tarvitse vähän aikaa maistaa ja keittiön voisi lähipäivinä täyttää vihreällä. Tällä fiiliksellä syntyi tämä erittäin vihreä ja herkullinen keitto, joka toki on saanut hieman täyteläisyyttä quinoasta ja potkua wasabista. Tällä kertaa en halunnut käyttää perunaa enkä turhaa kermaa saostaakseen keittoa ja quinoa hoiti tämän tehtävän erinomaisesti, ja mitä parasta kevyesti.


Vihreä keitto quinoalla

0,75 g quinoaa
1,5 rkl oliiviöljyä
0,5 sipulia hienonnettuna
2 sellerivartta pieninä viipaleina
0,5 rkl raastettua inkivääriä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
250 g parsakaali paloina
1 l kasvislientä
125 g pinaattilehtiä
kourallinen basilikanlehtiä
kourallinen mintunlehtiä
suolaa ja pippuria
yhden limen mehu  

Wasabi-jogurtti

2 dl esim. kreikkalaista jogurttia
n. 0,5-1 tl wasabia
0,5 tl hunajaa
1 tl sitruunanmehua

  • Sekoita kaikki wasabi-jogurtin ainekset keskenään. Tarkista maku.
  • Keitä quinoa pakkauksen ohjeiden mukaan.
  • Lämmitä isossa kattilassa öljy ja kuullota sipuli. Lisää joukkoon selleri ja paista pari minuuttia. Lisää inkivääri, valkosipuli ja parsakaali. Sekoita ja paista minuutin verran ja lisää kattilaan kasvisliemi. Keitä kannen alla kunnes parsakaali on hieman pehmentynyt. Lisää keittoon pinaattilehdet ja kiehauta. Mausta yrteillä ja nosta liedeltä. 
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon quinoa. Voit myös soseuttaa keiton quinoan kanssa. Mausta keitto limemehulla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa lämpimänä wasabi-jogurtilla maustettuna. 

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Ihanalta kuulostava keitto. Täällä on tosin jo niin lämmintä etteivät keitot tule ensimmäiseksi mieleen;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael! Täällä vielä helteitä odottellessa..

      Poista

Instagram