Choco coq au vin

tiistaina, huhtikuuta 21, 2015

Tämä ruoka syntyi tarpeesta päästä eroon avatuista punaviinipulloista, joita on kertynyt meidän jääkaappiin. Lyhyeen ajan sisällä meillä on käynyt vieraita, joiden alkoholin kulutus ei päätä huimannut ja minähän en hyvää viiniä altaaseen kaada. Tietenkään viini ei ole entisellään kun se on viikon seisonut jääkaapissa ja olen monesti kuullut säännön, että ruoan valmistuksessa pitää käydä vain niitä viinejä, joita muutenkin joisit, mutta ei hieman seisoneet juomat ole kyllä kertakaan minun ruokaa pilannut.

Tällä kertaa perinteinen coq au vin on saanut hieman potkua chilistä, makeutta kanelista ja neilikasta, ja ihanan syvän maun tummasta suklaasta. Nyt kun meidän perheen pienemmästäkin miehestä on tullut suklaan rakastaja, pelasin kyllä tässä tapauksessa aika varmaan päälle. Valitettavasti kokonaista kanaa tähän en ehtinyt hankia mutta Naapurin maalaiskanan paistit luun kera toimivat tässä yhtä hyvin.

Choco coq au vin  
1 kokonainen kana tai n. 1,5 kg muita kanan osia luun kera
1 pkt pekonia (170g) n. 1cm sivuina
1 sellerin vartta ohuina viipaleina
3 sipulia lohkoina (kuuteen osaan leikattuna) tai pikkusipuleita kokonaisina
200 g pieniä herkkusieniä kokonaisina
4 valkosipulinkynttä
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl tomaattisosetta
7,5 dl punaviiniä
2 laakerinlehtiä
n. 4 tuoretta oreganon oksaa
kourallinen lehtipersiljan lehtiä hienonnettuna
5 dl vettä tai kanalientä
6 kokonaista maustepippuria
2 kokonaista neilikkaa
2 kanelitankoa
1 tl juustokuminan siemeniä
0,5 tl chilihiutaleita
1 tl sokeria
suolaa ja pippuria
20 g tummaa suklaata
öljyä tai voita paistamiseen
  • Jos käytät kokonaisen kanan leikkaa se osiin. Lämmitä isossa kasarissa hieman öljyä. Mausta kanan hieman suolalla ja paista kanojen pinnat kauniin ruskeiksi. Nosta kanat kasarista odottamaan.
  • Lisää kasariin pekonisuikaleet ja paista ne melkein rapeiksi. Lisää kasariin sipulilohkot, valkosipuli ja herkkusienet ja paista niitä 3-5 minuuttia. Lisää joukkoon tomaattisose ja paista 3 minuuttia lisää. Seuraavaksi lisää laakerinlehdet, oregano, persilja, chili, maustepippurit, kaneli, neilikka, juustokumina ja sokeri. Sekoita hyvin.
  • Nosta kasariin paistetut kananpalat ja ripottele niiden päälle vehnäjauhot. Kaada joukkoon punaviini ja vesi tai kanaliemi. Sekoita ja keittää kannen alla noin 50 minuuttia. Maista liemi valmistuksen puolessa välissä ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
  • Nosta kananpalat ja vihannekset kasarista. Siivilöi liemi ja heittää mausteet (kaneli, neilikka, yrtit) pois. Keitä liemi kiehuen noin vartin, kunnes se on hieman saostunut. Lisää liemeen suklaa ja anna sulaa. Tarkista maku.
  • Kaada valmis kastike kanan ja vihannesten päälle ja tarjoa esim. perunamuusin tai riisin kera. 

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. tekisitkö sushi ohjeita!!:)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä tehdä;) Olen viime aikoina tehnyt ns. laiskan miehen sushikippoja, joita on super helppo tehdä ja makuun saa helposti enemmän variaatioita. Julkaisen jonkun vastaavan reseptin lähiaikoina:)

      Poista

Instagram