Mausteinen kana-chorizopata

perjantaina, helmikuuta 06, 2015

Kana, chorizo, tomaatit, chili, mausteet – tätä yhdistelmä on vaikea pilata. Eikä se mennyt pieleen tälläkään kertaa. Tänään herkuteltiin maukkaalla, täyteläisellä, mausteisella padalla. Pakko myöntää ettei tämä ollut ihan kevyemmästä päästä. Mutta koska tänään mielestäni oli ulkona jo hiukan kevään tuoksua ja aurinkokin pilkahti, nyt meillä on viimeiset päivät nauttia näistä tuhdeista talviruoista. Kohtahan nämä padat unohtuvat moneksi kuukaudeksi, ja hyvä niin.
Padassa käytin taas jo moneen kertaan hehkuttamaani Naapurin Maalaiskanan kokonaista kananpoikaa, joka on kätevästi valmiiksi leikattu auki vatsan kohdalla. Toki, yhtä hyvin tässä toimisi leikkaamatonkin kana tai esimerkiksi koipireisipalat. Mielestäni näin auki leikattu kokonainen kana kypsyy huomattavasti tasaisemmin ja nopeammin mutta ei ehkä ole niin näyttävä vaihtoehto. 


Mausteinen kana-chorizopata
1 kokonainen kana tai broileri
200 g chorizo makkaraa
2 rkl öljyä paistamiseen
1 sipuli ohuina lohkoina
2 valkosipulikynttä hienonnettuna
1 tl chilihiutaleita
½ punaista chiliä hienonnettuna siemenet poistettuna (jätä pois jos haluat miedomman version)
2 tl oreganoa
1 tl juustokuminaa
2 laakerinlehteä hieman hienonnettuna
2 rkl hienonnettua persiljaa + koristeluun
3 rkl soijakastiketta
1 prk (70 g) tomaattisosetta
2 prk tomaattimurskaa
2 dl vettä
2 dl kuohukermaa
2 tl sokeria
suolaa ja pippuria

  • Lämmitä öljy kasarissa tai kattilassa ja paista siinä sipulilohkot ja valkosipuli pehmeiksi. Lisää tomaattisose ja paista minuutin verran.
  • Sekoita keskenään chilit, oregano, juustokumina, laakerinlehti ja persilja. Lisää ¾ tästä mausteseoksesta kasariin paistettujen sipuleiden joukkoon ja paista hieman. Lisää tomaattimurska, vesi ja kerma. Mausta sokerilla, pippurilla ja suolalla. (Suolan kanssa kannattaa olla varovainen koska myös soijakastikkeella ja chorizolla on vahva suolainen maku.) Kiehauta kastike kerran ja tarkista maku.
  • Hiero loput mausteseoksesta kanaan. Nosta kana korkeareunaiseen vuokaan ja mausta kana soijakastikkeella. Lisää tomaattikastike vuokaan. Poista chorizo makkarasta kuori ja leikkaa makkara noin sentin viipaleiksi. Lisää makkara vuokaan kastikkeen joukkoon. Paista kana 200-asteisessa uunissa noin 40-60 minuuttia riippuen käytätkö kokonaista kana tai auki leikattua.

You Might Also Like

6 kommenttia

  1. Kana ja chorizo on varmasti hyvä yhdistelmä. Herkullisen ja maukkaan kuuloinen kanapata. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Terhi! Yhdistelmä todella toimii. Loistavat maut, muttei kyllä laihduttajan valinta;)

      Poista
  2. Aivan loistavaa tuli. Lisäsin sokerin jo sipulien kanssa ja annoin karamellisoitua :-) NAM!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa! Ja ihana, että kokeilit! Sipuleiden karamellisointi on loistava vinkki, täytypä ottaa käyttöön pataruoissa ;)

      Poista
  3. Aion tehdä tätä illalliseksi. Heräsi vain kysymys, minkä tyyppistä soijakastiketta on tarkoitus käyttää, japanilaista vai jotain muuta?

    VastaaPoista

Instagram