Makumatka maailman ympäri - Brasilialainen kalapata Moqueca

perjantaina, helmikuuta 13, 2015


Huomasin, että helmikuu on jo puolessa välissä enkä ole vieläkään valmistanut mitään blogin Makumatka maailman ympäri-osioon. Aakkosjärjestyksessä on tässä kuussa B-kirjaimella alkavat maat ja niiden keittiöt.  Vaihtoehtoja maissa ja hienoissa ruoissa on riittävästi, mutta minä jostain syystä päädyin heti Brasilian herkkuihin. Muutama viikko sitten katselin kateellisena Appelsiineja ja Hunajaa- bloginbrasilialaista kalakeittoa, joten päätin valmistaa samantyyppistä Moqueca - nimistä kalapataa. Itse söisin tätä herkkua keittonakin, mutta tässä taloudessa on niitä, jotka eivät keitoista välitä. En valita. Riisin kanssa nautitusta padasta tuli erittäin raikas, maukas ja kesäinen. Yleensä käytän kookosmaitoa aika voimakkaan makuisissa aasialaistyyppisissä ruoissa ja jopa yllätyin kuinka hyvin tämä raikas versio toimii. Luulen, että tätä herkkua syödään meillä vielä monet monet kerrat.


Brasilialainen kalapata Moqueca

n. 500-700 g valkoisen kalan fileettä paloina (itse käytin kuhaa)  
250 g katkarapuja
2 limen mehu
8 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
½ punaista paprikaa pieninä kuutioina
3,5 dl kala- tai kasvislientä
3,5 dl kookosmaitoa
3 tomaattia kuutioina
1 vihreä chili hienonnettuna (jos haluat tulisen version käytä punaista chiliä)
iso kourallinen hienonnettua korianteria
iso kourallinen hienonnettua thai basilikaa
suolaa ja pippuria
2 rkl oliiviöljyä paistamiseen

  • Laita pieneen astiaan kalapalat ja katkaravut. Sekoita niihin limemehu, puolet valkosipuleista ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna marinoitua jääkaapissa puoli tuntia.
  • Lämmitä öljy kasarissa ja paista siinä sipuli, jäljellä olevat valkosipulit ja chili noin kolme minuuttia. Lisää paprikakuutiot ja paista vielä kolme minuuttia. Sekoita kasariin tomaatit, liemi ja kookosmaito. Keitä lientä miedolla lämmöllä parikymmentä minuuttia.
  • Lisää liemeen kalapalat ja marinadin. Keitä noin viisi minuuttia, jonka jälkeen voit lisätä katkaravut. Keitä noin kolme minuuttia ja tarkista maku. Lisää hienonnetut yrtit.

You Might Also Like

7 kommenttia

  1. Moqueca on kyllä tosi hyvää:) Minähän tein blogissa siitä vegaaniversion,mutta tein myöhemmin myös kalaisen version ja hyvää se onkin.Oikeastihan moqueca onkin muhennos eikä keitto,vaikka itse tein siitä enemmän keittomaisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin niin paljon sekä keitto, että muhennosreseptejä, etten ollut enää varma kumpi on alkuperäinen;) Ja kyllä oli tosi hyvä!

      Poista
  2. Nam! Minä laitoin jo aiemmin Jaelin version korvan taakse, ja tämä näyttää myös aivan ihanalta. Meillä on syöty koko viikko aika raskaasti perinteisiä, suomalaisia talviruokia, joten nyt on hirveä himo saada vähän keväisempiä makuja lautaselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä tosi hyvä, eikä vaatinut mitään ihmeellisia raaka-ianeita.

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  3. Moqueca on kyllä herkkua, täytyypä taas tehdäkin pitkästä aikaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä herkkua! Ja näköään monelle tuttu herkku;) Itse en ikinä kuullutkaan aikaisemmin)))

      Poista

Instagram